Politică

Strategia pentru europarlamentare lasa Focsanii tot fara viceprimari

Iulia Crețu
27 mai 2009 978 vizualizări
Primarul a fost convins sa mai reziste luna alegerilor pentru Bruxelles fara viceprimari u desi au protocol, democratii din CL nu voteaza cu PSD

Focsaniul nu va avea nici luna aceasta viceprimari. Vaicarelile edilului Decebal Bacinschi, cum ca se descurca greu fara ajutoare, au fost uitate. Ieri, intr-o noua incercare de completare a echipei, dupa ce Alin Trasculescu si Marian Oprisan au fost de acord sa isi imparta viceprimarii de la municipiu, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi chiar de Decebal Bacinschi. Curiosi sa afle de ce, liberalii au cerut explicatii. "Dupa discutii cu liderii de grup de la PSD si PD-L, am decis sa retrag acest proiect", a spus edilul. Luna viitoare, acesta implineste un an de cind este "singur" in fruntea primariei. Motivele aminarii par a fi mai multe. Unul dintre ele pare a fi lipsa lui Vasile Pintilie de la PSD, care a fost retinut la serviciu, la Apele Romane. Absenta lui ar fi dat noi palpitatii pentru desemnarea ajutoarelor de primar. In plus, oficial inca nu s-au desemnat candidatii pentru aceste posturi. Daca la PD-L conducerea merge in continuare pe mina sefului organizatiei Focsani, Nicu Tanase, la PSD inca nu s-a tras linie. Potrivit unor surse interne, lista scurta a PSD ii cuprinde pe Liviu Oloeriu si pe George Mardare. Explicatia oferita reporterilor de Nicu Tanase lasa loc la o noua interpretare asupra aminarii subiectului spinos al acestei administratii: "Fiind campanie electorala, nu ar fi timp"¦ Cum s-a stat pina acum, se mai poate astepta. Protocolul PSD-PD-L nu inseamna si administratia locala, unde intre noi nu s-a schimbat nimic".


PD-L voteaza tot cu PNL


La intilnirea de ieri a razbatut iar cunoscuta "amicitie" intre tabara PSD si cea de la PD-L. Exemplul cel mai elocvent ca PD-L nu trage alaturi de PSD este modul de ridicare a miinii la proiectul revocarii unor PUZ-uri, la cererea Prefecturii. Convinsi de legalitatea votului dat in martie, liberalii si democratii nu au fost de acord cu "sugestia" prefectului Raluca Dan. Sincronul votului galben-portocaliu a dat din nou grimase pe fetele alesilor PSD, aflati in minoritate, dar la putere, prin protocol. In plus, campania pentru Parlamentul European pare a fi un motiv pentru cele doua formatiuni sa nu doreasca sa se afiseze mina de mina. Fiecare partid are ca tinta impusa de la centru sa scoata un scor cit mai bun. PSD vrea sa mentina la Focsani rezultatul lui Marian Oprisan, acela de peste 50% din sufragii. In schimb, PD-L are fixat de la Bucuresti un scor asemanator cu cel al parlamentarelor (35%), daca nu chiar mai bun. Asa ca, cel putin pentru inca o luna ar fi neprofitabil din punct de vedere electoral pentru PD-L si PSD sa mimeze buna intelegere. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.