Politică

Dosarul Curtii de Conturi cu CJ Vrancea, intors la tribunal

Nicoleta Cristea
22 mai 2009 1073 vizualizări
Plecat de la sfirsitul anului 2005 la tribunalul Bacau, procesul in care Curtea de Conturi sesiza o gaura de aproape 2,3 de milioane de lei la CJ Vrancea a revenit in judetul nostru pentru o expertiza

Tribunalul Vrancea s-a pricopsit din nou cu uriasul dosar intocmit in august 2005 de catre Curtea de Conturi privind neregulile descoperite la Consiliul Judetean Vrancea. Inregistrarea dosarului din nou in Vrancea a dat ceva emotii celor implicati, avind in vedere ca acesta a fost stramutat la Tribunalul Bacau in decembrie 2005, insa aceasta masura a fost luata doar pentru ca sa fie efectuata o expertiza. Judecarea procesului va fi facuta in continuare la Bacau, in acest moment instanta vecina asteptind rezultatul expertizei solicitate de piriti. Dosarul a fost stramutat la Bacau, dupa ce Orpisan & Co au reclamat anumite aspecte nefavorabile pe care le-ar putea intilni procesul in propriul judet. Si acum, cind dosarul a ajuns pentru efectuarea expertizei la Focsani, avocatul lui Marian Oprisan a solicitat recuzarea instantei, respectiv a judecatoarei Adriana Copaci, pe motiv ca "intre sotul magistratei si presedintele CJ Vrancea este vrasmasie dovedita". Cererea de recuzare a fost respinsa, insa ulterior aceeasi judecatoare a formulat o solicitare de abtinere, pe motiv ca sotul ei este parte din dosar. Dosarul a ajuns la un alt magistrat, insa este posibil ca procesul sa se intinda cel putin citeva luni, deoarece expertiza solicitata are nu mai putin de zece obiective, prin care se incearca acum, dupa patru ani, "curatarea" vinovatilor. Cele zece obiective vor incerca sa contracareze tot atitea acuzatii ale Curtii de Conturi. In august 2005, Curtea de Conturi a finalizat raportul privind descarcarea de gestiune pe 2004 a CJ Vrancea. Rezultatul a fost dezastruos, iar concluziile puse in dosar au fost trimise la Tribunal, la Parchet, dar si la DNA. De aici a plecat si celebrul dosar al functionarilor din CJ, acuzati de DNA de infractiuni de coruptie, aflat acum la Tribunalul Cluj. Curtea de Conturi semnala la acea vreme un prejudiciu de aproape 2,3 milioane de lei, reprezentat de plati ilegale si foloase nerealizate. Potrivit Curtii, mai multi functionari din cadrul CJ, in frunte cu Marian Oprisan, au incasat sute de milioane de lei din sporuri pe care nu le meritau, sau pentru ca au facut parte din comisiile de licitatii care le-au dat lucrari tocmai rudelor lor. Sumele lipsa din buget au fost "completate" si cu plati nelegale pentru servicii care nu s-au desfasurat. Peste 40 de persoane au fost considerate raspunzatoare pentru milioanele lipsa de la buget. Cap de lista este chiar Marian Oprisan, urmat de Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, Ion Costeanu si alti 11 functionari din CJ, plus 10 primari, care erau pe atunci in functii. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.