Politică

Democratii nu apreciaza transparenta electorala a prefectului

Ziarul de Vrancea
21 mai 2009 938 vizualizări
PD-L considera ca Raluca Dan, in calitate de functionar public, a uitat principiul legalitatii, impartialitatii si al obiectivitatii cind a sarit cu acuzatii la Nelu Oprea , dupa cum aceasta l-a numit intr-o interventie media u Nu vreau sa intru in polemica cu partidele politice , a fost raspunsul prefectului Raluca Dan

Democrat-liberalii vrinceni ii atrag atentia prefectului Raluca Dan ca a incalcat cel mai important principiu al activitatii unui reprezentant al Guvernului in teritoriu, acela al "legalitatii, impartialitatii si obiectivitatii". Intr-un comunicat asumat de Biroul de presa al PD-L, portocaliii ii iau apararea subprefectului Ion Oprea, fost prefect in perioada 2004-2007, a carui activitate in timpul inundatiilor din 2005 a fost incriminata de actuala sa "sefa", prefectul Raluca Dan, dupa efectuarea unui control al Corpului de Control al MAI. Raluca Dan si-a permis sa "spicuiasca" aspecte din raportul "secret de serviciu" si sa-l acuze pe subprefectul Ion Oprea ca a lasat sa dispara din teren materiale de constructii pentru aproape 200 de case pentru sinistratii inundatiilor din 2005. PD-L, care isi asuma sprijinul politic pentru Ion Oprea, ii transmite prefectului sustinut de PSD ca are accese de"¦ "transparenta" intr-un "evident scop electoral". PD-L ii atrage atentia Ralucai Dan ca a mai avut un astfel de "derapaj" si la Consiliul Local Focsani, unde victima i-a picat alesul municipal al democratilor, Adrian Colin. "Solicitam prefectului Raluca Dan sa manifeste o mai mare decenta in iesirile sale publice, fara sa puna sub semnul intrebarii integritatea si impartialitatea institutiei pe care vremelnic o reprezinta. PD-L Vrancea reaminteste atit opiniei publice, cit si Institutiei Prefectului, ca in preocuparile sale a intrat in mod permanent corectitudinea modului in care autoritatile locale au alocat si utilizat resursele publice. De asemenea, PD-L a sesizat constant abuzurile si interpretarea arbitrara a legii de catre unii reprezentanti ai administratiei locale. Sugeram doamnei prefect sa isi treaca in agenda de lucru astfel de demersuri, care raspund cu adevarat interesului public, si sa renunte la jocurile de imagine care nu-i onoreaza in nici un caz statutul de inalt functionar public la care aspira", se arata intr-un comunicat de presa al Partidului Democrat-Liberal Vrancea. "Nu am nici un fel de comentariu, nu intru in polemica cu partidele politice. Daca exista vreun politician care sa-mi spuna in fata ca dezvalui o ilegalitate si sa nu o fac, atunci ma voi conforma", a fost raspunsul prefectului Raluca Dan. Aceasta a specificat ca nu a folosit nici un moment numele actualului subprefect Ion Oprea cind a facut referire la concluziile raportului despre situatia caselor pentru sinistratii inundatiilor din 2005, ci s-a referit la conducerea Prefecturii de la acea data si la componenta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta. In plus, aceasta considera o greseala politica faptul ca un partid ia apararea si sustine un subprefect apolitic. (I. CRETU, M. BESLEAGA)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.