Politică

Saptamina de foc pentru deconcentratele Vrancei

Ziarul de Vrancea
19 mai 2009 5354 vizualizări
Mugurel Malureanu e primul sef oficial dupa ordonanta 37 privind deconcentratele din judet, el cistigind directoratul Garzii Financiare u tot ieri s-au cintarit dosarele pentru Vama Focsani, acolo unde PD-L are adjunctul u la Statistica, Mediu si Inspectoratul Scolar pedelistii merg la sigur u pentru Directia de Finante si institutiile din domeniul Muncii se bat pesedistii u familia Matisan vrea posturi de conducere la Protectia Consumatorilor si Statistica, ca si familia Boldeanu, la Vama si Protectia Consumatorilor u Prefectura are 5 functionari in comisiile de concurs

Protocolul PSD-PD-L se va fructifica in Vrancea in aceasta saptamina cu impartirea functiilor. Tatonarile dintre Alin Trasculescu si Marian Oprisan vor da roade exclusiv pentru oamenii de partid. Primul domeniu unde puterea s-a inscaunat este Garda Financiara, aici concursurile derulindu-se ieri. Spre seara aparusera si primele rezultate care-l anuntau cistigator pe consilierul local PD-L, Mugurel Malureanu, unicul candidat. Astazi vine rindul propunerilor pentru sefia Directiei de Finante sa se cearna, evident, politic. Miercurea viitoare vom afla si sefia de la Vama Focsani, unde au fost candidati unici. De ieri si pina miercuri se depun dosare la institutiile arondate Agriculturii. Tot ieri s-a demarat concursul pentru sefia Directiei de Sanatate Publica, unde e un singur candidat interesat. Este vorba de ec. Iuliana Mircea care candideaza pentru functia de director coordonator adjunct financiar contabil. Institutiile din sectorul Muncii, gen AJOFM, ITM, Directia Muncii sau Casa de Pensii intra in alegeri de azi. Si la Statistica se string dosarele pentru sefie pe 20 mai. Prefectura are cinci functionari desemnati in comisiile de concurs, care fac un adevarat maraton printre agentii si ministere. Dosarele pentru deconcentrate scot la iveala nu doar rivalitati intre partide, dar si competitii in familiile Cati si Bogdan Matisan si Raduta si Cristina Boldeanu.


Malureanu a candidat singur si"¦ a cistigat


Aseara au fost afisate rezultatele la concursul pentru sefia Garzii Financiare. Functia ocupata pina in prezent de Adrian Buzdrug a fost preluata de Mugurel Malureanu, fost candidat PD-L la alegerile parlamentare, in timp ce fotoliul de adjunct a fost ocupat, in urma selectiei de dosare, de Mihai Bojoaica, comisar in cadrul sectiei, sustinut de PSD. La fotoliul de adjunct a aspirat si Adrian Buzdrug, care nu a reusit sa-si surclaseze politic contracandidatul. Proaspatul comisar sef si consilier local Mugurel Malureanu s-a aratat surprins ca reporterii au aflat inaintea sa rezultatele concursului, care oricum se stiau dinainte. «Daca e asa cum spuneti, nu pot decit sa ma bucur. Avind in vedere ca am fost singurul candidat pe aceasta functie era normal sa cistig, mai ales ca am fost si pregatit», ne-a declarat Malureanu. Noul comisar sef crede ca nu vor fi probleme de colaborare la nivelul conducerii si nici in exercitarea mandatului de ales local. «Nu cred ca vor fi probleme si e normal sa colaboram bine. Cit priveste pozitia de consilier local, nu cred ca este incompatibila cu cea de comisar sef, avind in vedere ca cea din urma nu este de functionar public», a mai precizat Malureanu. Numirea oficiala va fi facuta in jurul datei de 21 mai. Cit priveste cealalta institutie aflata ieri in examen, Vama Focsani, se pare ca sefia adjuncta este rezervata lui Ovidiu Nichitoiu, seful OTPD-L, in timp ce actualul sef Raduta Boldeanu isi va continua mandatul.


PD-L-istii coloreaza Mediul in portocaliu


Pentru Agentia pentru Protectia Mediului si Garda de Mediu sint rezervate scaunele pentru oamenii PD-L, iar dosarele se string pina la finele saptaminii. Postul de director al APM este "rezervat" consilierului municipal Adrian Colin. De asemenea, pentru cealalta institutie de pe Mediu se pregateste intens "pila" lui Nicu Tanase, Gheorghita Berbece. "In aceasta perioada se depun proiectele la ANPM. Eu nu m-am inscris si nici nu am stire ca vreun coleg sa fi depus documentatia", a declarat Mihai Paul Giurca, de la PNL, aflat momentan in preaviz. Actualul comisar sef de la Garda de Mediu, Aurel Cristian sustine ca inca se mai gindeste daca isi depune dosarul. El ar concura cu un pedelist ceva mai bine vazut decit el la nivel judetean. "Din cite stiu eu, proiectele de management se vor depune in perioada 22- 24 mai. Probabil ca o sa depun si eu proiectul, dar nu stiu cine altcineva il mai depune", a precizat Cristian, despre care sursele noastre spun ca si-a facut cartile la Bucuresti, peste capul conducerii judetene.


Multi interesati de Protectia Consumatorilor


Oficial, comisarii de la Protectia Consumatorilor nu au aflat cine le va fi sef cu drepturi depline. La concurs s-au inscris actualul interimar al institutiei, Cristiana Boldeanu, Bogdan Matisan, presedintele TSD Vrancea si consilier local, comisarul Romica Gavrila si Florin Lucian Manolescu, presedintele Federatiei Judetene "Milcovia" pentru Protectia Consumatorilor. "Nu am primit inca nici un ordin. Nu stim inca nimic oficial. Asteptam pina la comunicarea unei decizii, eu sint interimar pina vine un alt ordin", ne-a spus Cristiana Boldeanu, directorul coordonator adjunct interimar. Favorit la functie pare sa fie Matisan, care a preferat sa fie diplomat. "Nu am primit nimic oficial, si nu ma pot pronunta cu privire la ce au facut ceilalti candidati. Comisia probabil o sa se pronunte daca sint apt pentru a conduce aceasta institutie", ne-a declarat Matisan. ANPC a anuntat ca nu poate declara nimic oficial pina la solutionarea contestatiilor. Sotul Cristinei Boldeanu pare a nu avea emotii pentru sefia Vamei. Aici, actualul director Raduta Boldeanu, instalat din guvernarea PSD, a candidat singur. Fotoliul de adjunct ii este rezervat sefului OTPD-L Vrancea, Ovidiu Nichitoiu. Si el a fost unicul candidat pentru post. "Rezultatul il vom afla miercurea viitoare. Am candidat singur pentru adjunct. La fel, pentru functia de director s-a prezentat actualul sef. Nu am emotii, am fost pregatit, dar depinde si de cei care evalueaza. Oricum, aceasta functie nu ma ia din strada", ne-a spus si Ovidiu Nichitoiu, seful juniorilor democrati.


Doi la Statistica: Negrut si Apostu Croitoru


Directia de Statistica este programata pentru concurs miine. Acesta va consta in evaluarea proiectului de management propus anterior de cei doi candidati pentru functia de director, respectiv: Rodica Negrut (actualul director) si Vasile Apostu Croitoru, fost consilier municipal PD-L, si un candidat pentru functia de director adjunct, Cati Matisan, sotia pesedistului Bogdan Matisan, in prezent tot adjunct. Astazi la ora 10.00 demareaza si evaluarea proiectelor depuse de cei care vor sefia Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. Autoritatea Nationala a declarat vacante, in urma intrarii in vigoare a O.U.G. nr.37/2009 privind unele masuri de imbunatatire a activitatii administratiei publice, posturile de director coordonator si directori coordonator adjuncti pe sectoarele de siguranta alimentelor, pe sectorul sanitar veterinar, pe cel economic, dar si de director coordonator adjunct al DSVSA. Desi inscrierea s-a facut pina pe 15 mai, ANSVSA a tinut la secret lista cu potentialii sefi. Sursele noastre spun ca doi dintre candidati sint actualul director Ionel Duta si adjunctul sau Doru Calistru, sustinut de PSD.


Posturi cu dedicatie pentru nestiutori


Ceea ce lipseste concursurilor de la institutiile deconcentrate este concurenta. Pe un singur post liber se inscrie un singur om. Ex-conducatoarea de la AJPS (alocatii, indemnizatii pentru cresterea copilului si ajutoare sociale) si-a strins hirtiile si a eliberat locul pentru Lavinia Claudia Ionescu, fosta Vasile, fost consilier judetean PSD, candidat cu sprijin de stinga. «Postul meu s-a desfiintat si a ramas la nivel de manager. Eu nu m-am inscris pentru ca am considerat ca pot sa ramin in continuare pe executie. Manager presupune mai mult. Cine o fi, ii doresc succes si cine e mai bun sa cistige», ne-a spus fosta sefa a AJPS, Eugenia Geogloman. La Inspectoratul Teritorial de Munca ar ramine director plin Victoria Diaconu, adjunct urmind ai fi Eliza Tarba, jurist, membru al OTPD-L. De asemenea, pentru sefia AJOFM si-a depus dosarul pentru functia executiva actualul director Marina Dantis. Pentru postul de secund la AJOFM este in carti un alt consilier local al PD-L, Mioara Lazar. De astazi incepe depunerea dosarelor de management si la Casa de Pensii, unde actualii sefi, Florica Chelaru si adjunctul Ion Chivoiu aspira la un mandat de director plin. Tot aici, pentru functii aspira si Vasile Balica, Vasile Mihailescu, Florin Calin, dar si Valentin Giurcan. (Grupaj coordonat de Iulia CRETU)


Vintul politicului schimba sefi in agricultura


  • unii dintre fostii sefi ai agriculturii vrincene se considera deja «istorie»


  • Institutiile din agricultura vrinceana vor fi "decapitate" sub sloganul evaluarii cunostintelor si aptitudinilor manageriale a persoanelor care urmeaza sa ocupe functii de director coordonator. Desi nu la fel de mare, miza exista si pentru posturile de adjuncti. Pe 20 mai, sediul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) va gazdui concursul care ar trebui puna in fruntea acestui sector oameni capabili sa-l scoata din impas. De fapt, prin renumita ordonanta 37/2009 s-a dat liber la numirea pe post conform algoritmului politic. La Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, democrat-liberalul Costica Neata nu are mari emotii in ceea ce priveste postul, acesta reusind sa stea pe pozitie chiar si in guvernarea PNL. Sacrificat insa ar urma sa fie adjunctul Viorica Ghionea, care cel mai probabil va iesi la pensie. Una dintre cele mai vinate functii este cea de la Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, al carui director liberal Gabriel Barculescu va fi dat la o parte de PD-L. "M-am inscris la concurs, dar eu sint deja istorie, poate in alta legislatura se va mai vorbi de mine". Conform acestuia, desi sint patru persoane inscrise, cel mai probabil cartile sint facute pentru consilierul local PD-L de la Vidra, Costel Marica. Agentia de Plati si Interventie in Agricultura a ramas practic in inertie sub interimatul lui Octavian Vieru, dupa demiterea in bloc a zeci de directori din tara in luna martie. "Am depus planul de management, dar inca nu stiu daca ma voi prezenta la concurs", a precizat Vieru. Petrache Riciu, unul dintre numele vehiculate pentru preluarea sefiei, s-a transferat de la finalul lui martie pe postul de sef-serviciu, pentru a nu ramine la mina politicului.


    PSD vrea sa controleze si silvicultura


    In domeniul silviculturii, itele descentralizarii sint si mai incurcate. Laurentiu Dumitrache, fostul sef al Directiei Silvice, Nicu Lupu, fost inspector sef la ITRSV, Gicu Ticoi, inspector sef adjunct la ITRSV, Florin Murgu, Titi Olteanu, Gabriel Burghelea sau Alexandru Lefter sint tot atitea nume care rivnesc la functii in cadrul Directiei Silvice sau Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vinatoare (ITRSV). "Nu mi-am depus dosarul. Banuiesc ca sint totusi mai multi cei care au facut-o", a spus Titi Olteanu, purtatorul de cuvint al Directiei Silvice, un nume din sfera PSD vehiculat pentru postul de sef peste paduri. Zvonurile din ultimele zile il dadeau cu sanse sa il inlocuiasca pe actualul director Petrica Tudosa si pe Vasile Postu, seful Ocolului Silvic Gugesti. Nu e sigur insa deocamdata daca seful Romsilva, Florian Munteanu, poate si vrea sa deturneze Directia Silvica Focsani de sub tutela acaparatoare a social-democratilor, mai ales ca subsecretar de stat la MAPDR este PSD-istul Gica Duta. PD-L il sustine pe inginerul silvic Laurentiu Dumitrache sefia Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vinatoare (ITRSV). Institutia care decide volumul taierilor de arbori in cinci judete din regiunea de sud-est a tarii il are ca inspector-sef pe Alexandru Lefter, care ar vrea sa continuie aici. La Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semintelor si Materialului Saditor (ITCSMS), actualul inspector-sef, Maricica Vrabie, a rezistat in functie si dupa scandalul de acum citiva ani legat de alocarea dubioasa a unor fonduri. "Am depus planul de management si dosarul. Alte comentarii nu am de facut", ne-a declarat Maricica Vrabie. Conform informatiilor de pina acum, Dan Lazarescu, directorul Oficiului pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie (OARZ) nu are concurenta prea mare. (E. P.)



    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 2

    Adaugă comentariu
    , acum 739389 zile, 13 ore, 22 minute, 27 secunde
    s-au trezit ca dintr-o data, peste noapte sa se aseze intr-un scaun de director, care-i mare cel putin din ochi, chiar daca popul il primeste ca un tot; asta vor unii si altii, dar de vor sau nu citeste integral
    , acum 739389 zile, 13 ore, 22 minute, 27 secunde
    sa le uram spor la munca managerilor,DAR,mare pacat ca nu se tine cont de experienta acumulata in ani si de fondurile alocate pentru formarea unor SPECIALISTI in domeniu,asta e,bucurosi le-om duce citeste integral
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.