Politică

Oprisan a prezentat produsul Mircea Geoana

Doina Ganea
18 mai 2009 2168 vizualizări
Din limuzine de zeci de mii de euro, liderul PSD Mircea Geoana a promis in Vrancea bunastarea adusa de stinga u daca la Gologanu simpatizantii l-au urcat pe Geoana intr-o remorca, la Vrincioaia i l-au adus pe profesorul Gheorghe Marmureanu care sa-i prezinte Statia seismica u la sfirsitul zilei, prezidentiabilul a decolat spre Bucuresti de pe un heliport aflat in curtea lui Marian Oprisan

Mircea Geoana s-a aflat duminica in comuna Gologanu unde a dorit sa vada o investitie finantata cu 2 milioane de euro de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei, care vizeaza construirea unei statii de epurare, a unei retele de canalizare si asfaltarea strazilor comunei. Liderul PSD a fost insotit de ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Marian Sirbu, si secretarul de stat din Ministerul Agriculturii Liviu Harbuz, alaturi de eurocandidatele Cristina Ticau si Minodora Cliveti. Al doilea om in stat a poposit si la Vrincioaia unde a inaugurat un dispensar si a vizitat statia seismica, ghidat de seismologul Gheorghe Marmureanu. La Nereju, liderul PSD a fost informat ca se afla in comuna cu cei mai multi copii. In mod paradoxal, in discursurile sale impotriva dreptei, Geoana n-a atacat direct pe nici unul dintre colegii de guvernare de la PD-L. Cele doua candiate la functiile de europarlamentar nu au spus nimic din proiectele lor alegatorilor. In schimb, ca si cum ar fi fost in campanie pentru presedentie, grupurile de agitatori au formulat ad-hoc un slogan pentru prezidentiabil: "Tine minte trei cuvinte: Mircea Geoana presedinte!".


Satenii din Gologanu au asteptat in soare sosirea lui Mircea Geoana care a ajuns cu mai bine de o ora intirziere. In colbul drumului erau parcate limuzinele negre ale social democratiei din Romania din care ce mai "amarita" era un Audi A4. Esalonul doi al PSD, format din primari si viceprimari, cu cravate rosii si costumele negre, astepta in vipia amiezii sosirea lui Geoana. Intre timp au dat gata toate energizantele de la magazinul din colt. "N-am avut asa vinzare de la deschidere. Daca stiam ca vine mai multa lume aduceam mai multa marfa", a spus vinzatoarea. Batrinele satului, imbracate in negru, asteptau in fata bisericii de linga primarie. "A cam dat rasol cu slujba ca sa nu-l concureze pe Geoana. Preotul ne-a zis ca va veni Geoana la noi", vorbeau femeile intre ele, puse la punct cu programul vizitei. In fata Primariei, intr-un camion, a fost improvizata o scena. Asemenea activistilor de partid din anii 50 care le vorbeau taranilor din GAZ-urile rusesti, social democratii de tip nou s-au ridicat in remorca unui microbuz tip Volkswagen si le-au vorbit oamenilor despre bunastare. Preotul satului, cu un pliant PSD sub brat, aplauda frenetic.


Pe Mitica l-au coplesit emotiile


La intrarea in Gologanu, pe Mircea Geoana l-a asteptat, alaturi de membri si simpatizanti, o batrina de 65 de ani instruita de primarul Dumitru Robu. "Vezi, ai grija, nu te emotiona, el e Geoana. Ii spui atit: «domnule presedinte Geona, poftiti la mine in casa». Ai inteles?" au sunat recomandarile de regie ale primarului. Presedintele Senatului, impreuna cu ministrul Marian Sirbu si liderul PSD Vrancea, Marian Oprisan, au poposit in casa Axiniei Batrinu, pensionara CAP. Oaspetii au apreciat invitatia dar n-au "servit" din cas si sarmale si au imbiat presa sa guste: "Luati si voi niste cas, poate va mai indulciti", le-a spus Geoana reporterilor. Primarul Dumitru Robu a luat primul cuvintul, facind o prezentare lunga a comunei si proiectelor. El s-a oprit in momentul in care a pierdut sirul invitatilor. In ajutor i-a sarit seful sau de partid: "Mitica este un baiat extraordinar, dar acum l-au coplesit emotiile!" l-a salvat Oprisan. Liderul PSD a pledat pentru modernizarea agriculturii romanesti aratind ca aceasta este una dintre sanse pentru depasirea efectelor crizei. Plecind de la proiectul demarat in urma cu 2 saptamini la Gologanu, al doilea om in stat a subliniat ca daca toate comunele Romaniei ar avea cite cinci astfel de proiecte atunci banii Europei ar fi luati, iar in Romania s-a crea 1,5 milioane de locuri de munca. "Daca exista vreo sansa ca Romania sa iasa din criza, acesta este un proiect national care depaseste puterea unui guvern si care vizeaza modernizarea satului romanesc si transformarea agriculturii intr-una din cele mai puternice arme ale Romaniei", a spus Geoana. Liderul PSD le-a amintit primarilor ca au la dispozitie 10 miliarde de euro, fonduri menite sa ajute la dezvoltare. "Asta ar trebui sa scoata in cel mult sapte ani satul romanesc la lumina", a argumentat Geoana. In spatele sau, panoul pe care aparea numele proiectantului Europroiect (firma la care este actionar deputatul liberal Nini Sapunaru) se impletea armonios cu doua firme de executie Roman Impex SRL (firma controlata de consilierul judetean PSD Victor Roman) si Arena Com, firma condusa de fostul viceprimar PSD Neagu Nistoroiu.


Marmureanu i-a prezentat lui Geoana "sala papagalilor"


Dupa un popas de prinz la Kilometrul 25, toti oamenii presedintelui s-au incolonat spre comuna babei Vrincioaia. De o parte si de alta a drumului, la fiecare pod sau intersectie politisti cu mina la chipiu salutau reverentios persoanele aflate de dupa geamurile fumurii ale limuzinelor. Coloana oficiala a poposit dupa-amiaza si la Vrincioaia, unde a fost intimpinata cu piine si sare de artistii Ansamblului "Tara Vrancei". Printre cei prezenti s-a aflat prefectul Raluca Dan, vicepresedintii CJ Mircea Diaconu si Dragos Birladeanu, deputatii Cristian Dumitrescu si Angel Tilvar. La Statia seismica, Mircea Geoana a fost intimpinat de prof. Gheorghe Marmureanu, directorul Institutului National de Fizica a Pamintului. Acesta i-a prezentat presedintelui Senatului sistemul de avertizare in timp real pe care institutul l-a pus la punct in urma cu un an. Dupa ce a vizitat "sala papagalilor" si "sala pestilor" care dau alarma in caz de cutremur, oaspetii au fost invitati de primarul Ion Dantis la o gustare cu sarmale si mamaliguta calda. Prezenta profesorului Marmureanu la Vrincioaia si-ar putea gasi explicatia in urmatorul dialog. "Va multumesc si va ramin indatorat, dle profesor", au fost vorbele primarului. "Pai, sa stii ca imi esti dator vindut!" a venit si replica lui Gheorghe Marmureanu.


Geoana a promis bunastarea


Mircea Geoana a vizitat Statia seismica dupa ce s-a intilnit cu satenii, carora le-a spus ca a venit in comuna lor asemenea lui Stefan cel Mare dupa pierderea unei batalii cu turcii. "Asemenea lui Stefan cel Mare, care a venit la Vrincioaia sa se regaseasca, asa si noi, dupa ce am pierdut presedintia Romaniei in 2004, am venit sa ne regasim aici", a spus Geoana. Seful Senatului a mai afirmat ca prioritatea sa este dezvoltarea agriculturii si le-a vorbit despre fondurile europene pe care Romania trebuie sa le atraga pentru propasirea acestui sector. "Avem 10 miliarde euro bani pe agricultura, pe care trebuie sa-i atragem. Sint foarte multi bani cu care avem capacitatea sa ridicam la standarde europene jumatate din tara, acea jumatate care este reprezentata de satul romanesc si care acum nu beneficiaza de aceste standarde", a spus presedintele PSD. Acesta a mai adaugat ca, in momentul in care in fiecare comuna din tara va exista un drum bun, apa si canalizare, o scoala buna, un dispensar si un teren de sport, toti fii satelor care sint la munca in Italia sau Spania se vor intoarce acasa. Mircea Geoana, impreuna cu presedintele CJ, Marian Oprisan, si cu primarul comunei Vrincioaia, social-democratul Ionica Dantis, au inaugurat si un dispensar pe care comunitatea l-a realizat. în dispensar va functiona un cabinet de medicina generala, unul de stomatologie si o farmacie. Dispensarul are si un apartament pentru medic. Geoana a tinut sa daruiasca medicului o icoana "asa cum se face la casa noua". De pe marginea drumului, primarul Focsaniului, Decebal Bacinschi, a facut semne de ramas bun membrilor coloanei oficiale care se indrepta spre Nereju.


Geoana a "zburat" din curtea lui Oprisan


Vizita la Nereju a fost insa destul de scurta. Urcat pe o scena impreuna cu primarul Ion Pauca si Mircea Geoana, seful CJ Vrancea a tinut sa-l laude la superlativ pe liderul social democratilor din Romania, pentru a contrazice parca spusele "bunicutei" Ion Iliescu. "Mircea Geoana este cel mai bun produs al PSD din ultimii ani", a afirmat Oprisan. Cu 100 km/ora, coloana de masini a parasit Nereju indreptindu-se spre Bolotesti, salutata ca si la sosire cu mina la chipiu de reprezentantii politiei romane. Potrivit unor surse din rindul oficialilor, de la Bolotesti prezidentiabilul Geoana a "zburat" cu un elicopter folosindu-se de heliportul din curtea resedintei lui Oprisan. Mircea Geoana a tinut sa precizeze ca s-a folosit in aceasta campanie la alegerile europarlamentare doar de resursele partidului si nu de banii Senatului Romaniei. (Doina GANEA)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739389 zile, 8 ore, 41 minute, 28 secunde
Un prostanac! N-a zis asa Iliescu?
, acum 739389 zile, 8 ore, 41 minute, 28 secunde
Tineti minte trei cuvinte;Mircea Geoana,presedinte,,,,,si de nu v-o fi pe plac,,,,,,tot mai bine-i prostanac.
, acum 739389 zile, 8 ore, 41 minute, 28 secunde
Tineti minte trei cuvinte;Mircea Geoana,presedinte,,,,,si de nu v-o fi pe plac,,,,,,tot mai bine-i prostanac.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.