Politică

Biroul Electoral Judetean, vecin de etaj cu Oprisan

Mihaela Beșleagă
12 mai 2009 984 vizualizări
Si in 2004, la alegerile locale, BEJ a functionat sub aripa presedintelui Consiliului Judetean, cind au aparut si suspiciuni privind posibila interferenta a acestuia in activitatea Biroului

Campania electorala pentru alegerile europarlamentare a debutat domol in Vrancea, avind in vedere si miza mai scazuta a acestui scrutin la nivel local, in comparatie cu alegerile locale si cele parlamentare din 2008. Membrii Biroului Electoral Judetean (BEJ) au avut ieri practic prima zi de activitate in aceasta campanie, dupa ce la sfirstul saptaminii trecute a debutat oficial perioada premergatoare alegerilor. In acest an, sediul BEJ functioneaza la etajul 1 al Consiliului Judetean, coincidenta sau nu, la acelasi etaj unde isi are biroul si Marian Oprisan, presedintele in dubla calitate, atit la CJ, cit si la PSD Vrancea. "Nici nu stiam ca dumnealui are biroul la acest etaj. Probabil are o intrare separata, nu stim, nici nu l-am vazut pina acum. Culoarul acesta este rezervat doar pentru noi. In plus, CJ nu are nici o calitate in organizarea alegerilor, Prefectura se ocupa de tot", a spus Costica Dita, presedintele BEJ Vrancea. Biroul dispune de doua incaperi in care isi va desfasura activitatea pina la finalul alegerilor si de una in care este asigurat secretariatul din partea Prefecturii. Noul sediu a fost stabilit la CJ dupa ce vechiul cartier general al BEJ, de la Directia Generala a Finantelor Publice, functiona in biroul lasat liber la acea data de directorul Eugen Ciorici, plecat la Bucuresti in calitate de secretar de stat la ANAF. Dupa reintoarecerea acestuia, BEJ-ul a ramas fara un spatiu de functionare, iar Prefectura s-a ocupat cu gasirea unei noi locatii, cea mai potrivita fiind considerata cea din institutia condusa de baronul Oprisan. Si in 2004, la alegerile locale, BEJ a functionat "sub aripa" presedintelui CJ, ocazie cu care au aparut si suspiciuni privind posibila interferenta a acestuia in activitatea Biroului. Deocamdata, la BEJ cam bate vintul. Sesizari si reclamatii nu s-au inregistrat, si doar un singur partid, PRM, si-a depus lista cu singurul candidat pentru completarea BEJ cu reprezentantii partidelor politice, care va avea loc in perioada 23 - 26 mai. Pina la aceasta data, Biroul functioneaza in trei judecatori, respectiv Costica Dita (presedinte), Vasile Culita (loctiitor) si Romica Holbea (membru). Programul zilnic este de luni pina vineri, intre orele 9.00 - 16.00. In ceea ce priveste stadiul activitatilor de pregatire a alegerilor, in perioada 4 - 11 mai s-au centralizat listele cuprinzind persoanele din care urmeaza sa fie desemnate presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare din judet. Acestia vor fi desemnati prin tragere la sorti pe 28 mai. In Vrancea vor fi amenajate 360 sectii de votare. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.