Politică

Fostul vice de Cimpineanca, despagubit cu 10.500 lei

Mihaela Beșleagă
9 mai 2009 854 vizualizări
Actualul primar Stefan Paraschiv ii acuza pe fostii consilieri locali de incompetenta pentru gaura facuta in bugetul local

Consiliul Local Cimpineanca a pierdut un proces cu fostul viceprimar liberal Nicusor Stoica, in urma caruia autoritatea locala este obligata sa plateasca acestuia, actual consilier de relatii publice la Primarie, suma de 10.500 lei, echivalenta salariului pe 5 luni, cit timp acesta a fost suspendat din functie de Consiliul Local. Actualul primar ii considera responsabili pe consilierii locali din fostul mandat si ii acuza de "incompetenta", intrucit au votat in necunostinta de cauza schimbarea din functie a vicelui si, ulterior, au pierdut procesul intentat de acesta. De asemenea, Primaria, la rindul ei, a dat in judecata legislativul local, pentru a recupera "prejudiciul" de 10.500 lei, insa Consiliul Local a cistigat recursul, astfel incit primaria va fi nevoita sa aloce din bugetul localitatii salariul ex-viceprimarului Nicusor Stoica. "Primaria va ramine in paguba cu 105 milioane de lei vechi. Nu mi se pare corect sa plateasca cetatenii pentru incompetenta fostilor consilieri. Stam fara perdele, fara usi la scoala si trebuie sa dam bani pentru ca alesii din mandatul trecut au fost inconstienti cind au votat", a spus edilul Stefan Paraschiv din comuna Cimpineanca. Alesii locali, atit din fosta alianta D.A. (PNL, PD), cit si PSD si un independent au votat la sfirsitul lunii septembrie 2006 la unison debarcarea viceprimarului liberal, pe motiv ca ar fi inchiriat un teren fara aprobarea consiliului, in perioada cit a fost primar, intre anii 2000-2004. Liberalul Nicusor Stoica, care a detinut functia de viceprimar in mandatul 2004-2008, a cistigat la Tribunalul Vrancea procesul si a fost repus in functie in decembrie 2006. (Mihaela BESLEAGA)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.