Politică

Parlamentul european merge ceas!

Doina Ganea
4 mai 2009 1410 vizualizări
Parlamentarii romani vor sa transfere la Bucuresti corectitudinea colegilor europeni

Eurodeputatii romani dar si parlamentarii romani veniti in vizita la Parlamentul European au constatat ca este o institutie in care regulile se aplica si punctualitatea este cuvintul de ordine. Eurodeputatul Maria Petre a declarat ca, spre deosebire de Parlamentul Romaniei, la Parlamentul european birocratia functioneaza. Eurodeputatii aflati pe final de mandat, cum este si europarlamentarul PD-L Maria Petre, au fost informati din vreme unde trebuie sa predea materialele primite si dotarile avute pe parcursul celor doi ani de mandat. "Prima impresie cind vii aici este ca regulile chiar se aplica. A doua constatare, o spun cu regret, e ca aici toate lucrurile se petrec atunci cind sint programate, se termina la ora la care erau programate. N-am participat in 4 ani de mandat la nici o categorie de actiuni care sa nu-si fi respectat orarul. Spre deosebire de sedintele din Romania, unde n-am avut prilejul sa particip la nici o sedinta a Senatului Romaniei care sa inceapa la vreme. Constatam de fiecare data ca dupa ce pierdeam vremea la sedintele Senatului Romaniei vreo 5 ore fara sa fac nimic, ajungeam si ma durea capul fara sa mi-l folosesc foarte mult. Cred ca regulile care functioneaza aici ar putea fi transferate intr-un fel si in Parlamentul Romaniei", a comentat eurodeputatul Maria Petre. Acelasi lucru l-a constatat si deputatul PD-L Razvan Serban Mustea care a participat saptamina trecuta la Bruxelles la invitatia europarlamentarului Alexandru Nazare la una din sedintele de grup ale PPE din care face parte si PD-L. "Parlamentul European are o influenta foarte mare asupra vietii din Romania. Ca parlamentar roman am avut o experienta extrem de pozitiva. M-a impresionat faptul ca discutiile cele mai importante sint informale. Lucrurile sint foarte bine organizate. Este un model pentru Parlamentul Romaniei si ar trebui ca fiecare parlamentar roman sa faca un stagiu de o saptamina sau doua ca sa vada cum functioneaza si ce inseamna munca organizata. Eficienta in politica este importanta. In Romania timpul are insa o alta dimensiune. In plenul PE interventiile sint limitate un minut-doua. In PR sint interventii de citeva ore. Ne trezim ca nici nu s-a intrat in miezul problemei si ca s-a si terminat sedinta. Nu trebuie sa inventam noi roata, trebuie sa imprumutam doar bunele practici din PE. Este vorba de felul in care se cheltuie banul public si ca si in afaceri timpul inseamna bani", a declarat deputatul. (Doina GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739391 zile, 15 ore, 31 minute, 25 secunde
Romania este membru cu drepturi depline in UE. De aceea este foarte curios ca un europarlamentar roman dupa 2 ani (nu 4 ani) de mandat continua sa stea cu gura cascata si sa-i admire pe ceilalti citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.