Politică

Directia pentru tineret, ramasa fara tinarul liberal Trofin

Iulia Crețu
30 apr 2009 1839 vizualizări
Sefii deconcentratelor pot ramine numai daca fac politica Guvernului

Ieri "i-a sunat" faxul si directorului Directiei pentru Tineret Vrancea, sefului TNL Vrancea, Tudorel Trofin. Acesta a primit ordinul de demitere incepind cu data de 4 mai, Trofin urmind a fi in preaviz timp de 15 zile, pina pe 23 ale lunii viitoare. Seful tinerilor liberali sta mai putin in preaviz pentru ca face parte din categoria personalului contractual. Surse neoficiale il dau ca viitor director la Directia pentru Tineret pe democrat-liberalul Florin Baciu, consilier local la Ploscuteni si fost lider al Asociatiei Kolping Moldova pina in urma cu citeva luni. Acesta este in razboi cu primarul Stefan Solomon, PSD, dupa ce i-a inchis televiziunea comunala, in urma unei plingeri la CNA prin care atentiona ca "Ploscuteni TV" intra pe frecventele altor televiziuni. Florin Baciu este fost membru APD, convertit anul trecut la democrat-liberali. El le-a facut campania electorala lui Sorin Hornea si lui Danut Popoiu, la parlamentare. In ciuda acestui nou director "matrasit", premierul Emil Boc da sperante directorilor care stau ca pe ghimpi in aceste zile. Sefii de deconcentrate din Vrancea ar putea sa mai stea pe functii, numai intr-o anumita situatie. Primul ministru sugereaza celor care doresc sa conduca in continuare institutiile sa se angajeze sa deruleze politica Guvernului, pe baza unor criterii de performanta. "Probabil ca unii dintre acestia vor fi reconfirmati, este treaba ministrului care raspunde de performanta", a spus Boc. In plus, premierul a comentat si sugestia presedintelui Traian Basescu, aceea ca Executivul sa mai reflecteze asupra ordonantei de "matrasire". Emil Boc a specificat ca Guvernul nu isi modifica punctul de vedere fata de ordonanta privind deconcentratele si considera actul ca fiind necesar pentru eficienta acestor servicii pe timp de criza. "Un Guvern trebuie sa isi poata pune politicile in aplicare", a completat Boc. Cu un astfel de discurs, urzicatura de la tentaculele demiterilor s-ar putea transforma in impulsul necesar pentru unii directori de alta culoare decit cea portocalie sau rosie sa se reorienteze pentru a face "politica Guvernului". (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 21 ore, 58 minute, 20 secunde
Tineretul Naţional Liberal condamnă cu vehemenţă adoptarea OUG 37/2009 de către actualul guvern al României, ordonanţă prin care se incearcă citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.