Politică

Liberalii il propun oficial pe Dobre

Ziarul de Vrancea
27 apr 2009 1216 vizualizări
Consilierii liberali apreciza declaratia de dragoste de la PD-L si spera ca totusi sa nu fie tradati la sedinta Consiliului Local de marti

Organizatia PNL Focsani a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, nominalizarea consilierului local Vasile Dobre pentru functia de viceprimar al Focsanilor. Numele sau a fost vehiculat inca de saptamina trecuta, cind colegul sau liberal, Romeo Paul Postelnicu, nu a dat garantii ca mai vrea sa se bata pentru a-i fi adjunct lui Decebal Bacinschi la Primaria municipiului. Candidatura lui Dobre va fi anuntata in sedinta de marti a Consiliului Local Focsani, cind impreuna cu cei de la PD-L, "Alianta pentru Focsani" face o a doua incercare pentru viceprimari. Vasile Dobre este consilier local, ocupa o functie de conducere la Avicola SA Focsani, iar in mandatul trecut a fost liderul de grup al liberalilor in micul Parlament local. In acest moment, el a trecut in esalonul secund la organizatia municipala a partidului, Vasile Dobre fiind "retrogradat" dupa alegeri cind galbenii de la oras au obtinut rezultate deloc multumitoare. Se pare ca nominalizarea sa in defavoarea lui Postelnicu a creat o stare de tensiune in cadrul PNL Focsani, acolo unde sint voci care considera ca directorul comercial de la Avicola nu ar fi alegerea cea mai buna de "lupta" impotriva lui Bacinschi. «Am fost de acord cu propunerea partidului si sper sa miscam un pic lucrurile la Primarie prin alegerea de viceprimari. Ramine insa de vazut daca proiectul nostru de hotarire va fi validat de Prefectura», a spus Vasile Dobre. Reactia liberalului Vasile Dobre la CL in privinta relatiilor cu PSD nu a fost intodeauna constanta, acesta aratind de multe ori o atitudine impaciuitoare fata de social democrati, de unde au fost alimentate si zvonurile unei "colaborari" nefiresti cu PSD. Liberalii spera, in pofida faptului ca proiectul este redactat de mina si nu a fost introdus pe ordinea de zi de primarul Decebal Bacinschi, ca el sa nu fie contestat si eventual neavizat de prefectul Raluca Dan. «Proiectul se inscrie in textul de lege unde nu se precizeaza ca un consilier local trebuie sa aiba cunostinte de calculator ca sa initieze un proiect de hotarire. In plus, asa cum am mai spus, avizul Prefecturii nu poate decide impotriva dorintei legislativului local, adica a vointei consilierilor locali. Aparatul tehnic de specialitate ar fi trebuit sa ne acorde sprijn, asa cum arata textul de lege. Oricum, nu sint motive temeinice si legale ca acest proiect sa fie contestat», a precizat consilierul liberal Romeo Paul Postelnicu. Daca PNL a anuntat candidatura lui Dobre, la PD-L inca nu s-a anuntat un nume oficial. Printre cele mai vehiculate sint Nicu Tanase si Mugurel Malureanu, dar nici cel al lui Adrian Colin nu este lasat la urma. Consilierii liberali au precizat ca de data aceasta, la sedinta de miine, la proiectul de alegerea viceprimarilor nu vor mai apela la carioci. (I. CRETU, D. GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.