Politică

Sefii de deconcentrate vor fi sacrificati dupa Paste

Ziarul de Vrancea
17 apr 2009 1486 vizualizări
Liderul PSD a declarat ca Guvernul a adoptat deja ordonanta care da tonul schimbarilor

Chiar daca protocolul de colaborare la nivel judetean nu s-a parafat, institutiile deconcentrate intra in purgatoriul schimbarii imediat dupa sarbatorile pascale. Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat ieri ca ordonanta care va permite schimbarea directorilor de deconcentrate a fost aprobata de Guvern in sedinta de miercuri. Liderul PSD anunta astfel ca peste o saptamina va incepe schimbarea directorilor de institutii deconcentrate. "Ieri (miercuri "" n.r.) s-a aprobat in Guvern o ordonanta de urgenta care va permite aplicarea politicii guvernamentale si la nivelul deconcentratelor, la nivel teritorial. Aceasta va permite aplicarea programului de guvernare", a declarat presedintele PSD, Mircea Geoana. Acesta sustine ca ordonanta aprobata de Guvern va ajuta la aplicarea politicii guvernamentale prin schimbarea mai facila a directorilor de deconcetrate, dupa ce legea de modificare a statutului functionarilor publici a fost contestata de liberali la Curtea Constitutionala. "Schimbarile se pot face acum de sus pina jos. Asa cum Guvernul se schimba odata cu schimbarea guvernarii, si cei care sint reprezentantii Guvernului la nivelul institutiilor pleaca. Pina la urma, e o minciuna asta ca unii sint functionari publici, cind noi stim foarte bine ca erau liberali, pedisti sau pesedisti", a explicat Geoana. In Vrancea, PSD si PD-L ar trebui sa-si imparta in jur de 40 de institutii deconcentrate aflate in responsabilitatea prefectului Raluca Dan. Pina acum s-au schimbat sefii la filiala Autoritatii Rutiere Romane (PD-L), Registrul Auto Roman (PD-L), Garda de Mediu (PD-L), Directia de Sanatate Publica (PSD), Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (PSD) si Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, al carei sef liberal a revenit in functie cu ordin judecatoresc. Desi PD-L ar putea parea avantajat la prima vedere, PSD a obtinut, chiar daca nu oficial, si sefia Politiei vrincene, ca si postul de prefect. Surse din coalitia de la putere spun ca, in cazul in care protocolul nu se va parafa, algoritmul de impartire va tine seama de modul in care sint ocupate functiile la nivel central. Mai exact, daca un minister a revenit PSD si seful de institutie judeteana va fi tot social-democrat. (E. POPESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.