Politică

PSD si PDL, la comisia paritara

Eduard Popescu
16 apr 2009 1512 vizualizări
Motivul lipsei de consens: pozitia de forta a baronului Oprisan

Blocarea negocierilor dintre PSD si PD-L la nivel judetean a fost raportata zilele trecute la centru pentru a beneficia de arbitrajul Bucurestiului. Dupa cum se stie, toate tentativele comisiilor de negociere ale celor doua partide de a se aseza la masa tratativelor au esuat, iar fotoliile de directori eliberate pina acum au fost ocupate interimar potrivit algoritmului de ocupare a institutiilor guvernamentale de la nivel central. Cum nu s-a finalizat formula de impartire a institutiilor deconcentrate, liderii de la PD-L asteapta o mediere de la centru pentru a primi ce li se cuvine, cu patalama. "S-a raportat blocarea negocierilor si urmeaza sa fim chemati la Bucuresti pentru negocieri. Probabil ca situatia se va discuta in comisia paritara", ne-au declarat surse din tabara democrat-liberala. Comisia paritara PSD-PD-L este formata din 10 membri, cite cinci din fiecare partid, si are rolul de a media disensiunile dintre cele doua partide partenere, potrivit protocolului. Chiar daca democrat-liberalii ar fi fost dispusi sa semneze documentul de colaborare, se pare ca Marian Oprisan a fost cel care a spus "pas". "Eu sint presedintele judetului", le-ar fi spus el celor de la PDL, lasind sa se inteleaga ca ar vrea sa aiba "partea leului", date fiind rezultatele obtinute la alegeri de partidul sau. Este clar ca puterea trebuie impartita intre doua grupuri aflate intr-o stare de evident conflict, incapabile sa ajunga la un numitor comun privind problema aplicarii protocolului de guvernare la nivel local. Totusi, PSD este avantajat pentru ca are la dispozitia sa si prerogativele functiei de prefect. Pina cind lucrurile se vor remedia intr-un fel sau altul, schimbarile programate in institutii vor lua o mica pauza ... pascala. Deocamdata nu se stie nici carui partid ii va reveni sefia Inspectoratului Scolar, luata la puricat de un control al Corpului de Control al Prefecturii, in conditiile in care verificarile incheiate ieri au scos la iveala deficiente de management puse pe seama "generalului" liberal Iordache Bostan. Cum fac alergie la subiect, liderii celor doua partide au evitat sa faca orice comentariu pe aceasta tema.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 14 ore, 57 minute, 30 secunde
MAI BOSTANE.....TU NU INTELEGI CA TOT PLECI DIN ACEASTA FUNCTIE?NU PRICEPI CA FUNCTIA ACEASTA NU TI SE POTRIVESTE?LASA PE ALTUL CARE STIE CE TREBUIE SA FACA IN ACEASTA IPOSTAZA SA CONDUCA DESTINELE citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.