Politică

Primarii liberali se tem de revenirea epocii staliniste

Iulia Crețu
13 apr 2009 959 vizualizări
Pentru a nu sta cu mina intinsa la Oprisan, edilii se zbat pentru proiecte europene

Valerica Zamfirescu, vicepresedinte PNL si primarul comunei Slobozia Bradului, ameninta Consiliul Judetean Vrancea si pe Marian Oprisan cu trimiterea in judecata in cazul in care localitatilor galbene li se instituie embargo la fonduri. Zamfirescu a declarat recent ca se asteapta la revenirea epocii staliniste din administratie din timpul guvernarii PSDR, dat fiind ca partidul sau este in opozitie. "A revenit metoda stalinista de lucru pe care am cunoscut-o intre 2000-2004, chiar si 2004-2008, pentru ca Vrancea era tot in opozitie desi la centru eram la guvernare. Sumele primite de la bugetul de stat nu dau sperante de supravietuire decit pina in luna august. Probabil vor veni si alte rectificari. Vom actiona in instanta CJ-ul daca se farimiteaza fondurile", a declarat Valerica Zamfirescu. In contextul in care se asteapta ca banii mai multi sa mearga spre localitatile conduse de PSD si PD-L, Zamfirescu a completat ca edilii liberali se zbat sa elaboreze proiecte si sa obtina fonduri europene. Insa, si in aceasta privinta sint piedici cauzate de impartirea administrativa. "Romania are sume enorm de mici in comparatie cu Polonia din cauza farimitarii administrative de la noi. Ei s-au organizat intr-un fel de land-uri si au pregatite 70 de miliarde de euro. Sansa noastra este sa se grupam pe localitati pentru a mari grantul", a completat edilul local. Pentru o reforma administrativa, care sa faciliteze acordarea de bani europeni, s-a declarat si deputatul Nini Sapunaru. Acesta a completat ca reimpartirea teritoriala ne-ar putea scapa si de "tiraniile locale". "O reforma administrativa ne-ar putea scapa de baroni. Pentru sanatatea administrativa a Romaniei trebuie sa avem astfel de consilii regionale", a fost de parere si seful PNL. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 1 ora, 11 minute, 31 secunde
DE CARE "BARONI" NE-AR SCAPA REFORMA ADMINISTRATIVA, DOMNULE NINI SAPUNARU? BANUIESC CA NU TE REFERI CHIAR SI LA PERSOANA MATALE, CA DOAR N-AI INNEBUNIT SA-TI ARUNCI SINGUR COZONACUL citeste integral
, acum 739371 zile, 1 ora, 11 minute, 31 secunde
Ia te uita ,domnule ,,un cetatean,, , te pomenesti ca Sapunaru-i baron pentru ca fumeaza pipe cubaneze!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.