Politică

Sapunaru a dat la PNL jumatate din cit a donat Mitrea la PSD

Iulia Crețu
9 apr 2009 1386 vizualizări
Si tifesteanul Daniel Guzu, finul deputatului Ciprian Nica, a donat la PSD 190.000 de lei anul trecut

PSD a fost unul dintre cele mai "rasfatate" partide anul trecut, in urma donatiilor de la oamenii de afaceri, dar si de la politicienii care se regasesc in doctrina de stinga. Astfel, Alianta PSD^PC a adunat din donatii electorale in 2008 peste 13 milioane lei (130 miliarde de lei vechi). Mai mult de 10 milioane de lei au venit de la persoane fizice, iar 2,5 milioane de la firme. Intre cei mai darnici se numara liderul PC, Dan Voiculescu, dar si deputatul magnat imobiliar Robert Negoita. In topul vrincenilor care au adus bani frumosi formatiunii lui Marian Oprisan se numara si patronul Guzu Chim, Daniel Nicusor Guzu, originar din Tifesti. Acesta a pompat, potrivit declaratiilor publicate in Monitorul Oficial, 190.000 lei, adica 1,9 miliarde lei vechi. Despre Daniel Nicusor Guzu se stie ca este un prosper om de afaceri care si-a vindut afacerea cu vopsele si materiale de constructii, iar de anul trecut s-a implicat si in viticultura, in podgoria Panciu. In trecut, acesta a sponsorizat si echipa de fotbal Dinamo, iar de un an de zile sustine FC Panciu. Daniel Nicusor Guzu este finul deputatului PSD de Panciu, notarul Ciprian Nica. Si senatorul de Vrancea Miron Mitrea a adus 40.000 lei la visteria social-democratilor, ca si deputatul Cristian Dumitrescu, care a pus pe masa partidului aceeasi suma. Pe de alta parte, potrivit unui act publicat in Monitorul Oficial, deputatul liberal Nini Sapunaru a donat oficial la partid anul trecut suma de 19.000 lei, adica 190 de milioane de lei vechi. O suma de doua ori mai mica decit cea data de Miron Mitrea la PSD. De altfel, la o recenta sedinta a liberalilor s-a decis ca fiecare filiala sa contribuie cu cite 5.000 de euro pentru alegerile europarlamentare din iunie. Parlamentarii si membrii Biroului Politic Central al PNL, asa cum este si Nini Sapunaru, vor trebui sa dea cite 400 de lei pentru a sustine formatiunea in acest an cu duble alegeri. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.