Politică

Ionel Mustea Serban si-a dat demisia din conducerea PD-L

Iulia Crețu
6 apr 2009 4500 vizualizări
Butoiul cu pulbere al PD-L arde primul fitil, retragerea din conducere a lui Mustea senior u finantatorul de la locale si parlamentare si-a dat demisia din BPJ, printr-o scrisoare plina de reprosuri u Mustea acuza obedienta fata de PSD a lui Alin Trasculescu u omul de afaceri sustine ca au fost promovati la PD-L oameni care nu ar fi meritat, doar pentru faptul ca ii fac pantofii liderului interimar u politicienii din jurul lui Alin Trasculescu sustin ca regreta retragerea lui Mustea, dar noi sa fim sanatosi u la rindul sau, deputatul afirma ca spera intr-o reconciliere u aflata si ea in rindul nemultumitilor, Sorina Placinta crede ca retragerea afaceristului se va vedea la scorul de la alegeri pentru PE si prezidentiale

Ionel Serban Mustea si-a dat demisia vineri din functia de vicepresedinte a PD-L, renuntind si la pozitia sa ocupata in Biroul Politic Judetean al partidului, unde a ajuns sa aiba un rol pur decorativ in ultimele luni. Principalul finantator al portocaliilor si-a prezentat nemultumirile fata de conducerea locala a democrat-liberalilor intr-o scrisoare de o pagina si jumatate, in care sustine ca este dezamagit de modul in care a fost gestionat "excelentul rezultat" obtinut de partid la alegerile parlamentare. Motivul principal al retragerii din forul de conducere al PD-L il reprezinta, conform declaratiilor lui Mustea, "obedienta" pe care gruparea lui Alin Trasculescu o arata fata de PSD. Omul de afaceri sustine ca protocolul cu social democratii reprezinta o "situatie penibila", in ciuda faptului ca in trecut si despre el se spunea ca a fost apropiat partidului condus de Oprisan. "Nu ma identific cu modul de conducere a PD-L, nu este o varianta optimista, am inselat electoratul. De aici s-a pornit, de la protocolul cu PSD. Atit doresc sa spun, sintem obedienti lor. Dupa ce ca sintem la conducere, ei stau pe noi. Oameni de afaceri pe care i-am adus la campanie spun acum ca nu s-a produs nici o schimbare", ne-a declarat Ionel Serban Mustea. Principalul atac pe care acesta il poarta este impotriva lui Alin Trasculescu, omul pe care l-a sustinut in vara anului trecut, in lupta pentru Primaria Focsani si apoi pentru a fi ales deputat, in Colegiul Marasesti. De altfel, dupa alegerile parlamentare din toamna lui 2008, in partid au aparut doua curente, unul care-l sustinea pe Trasculescu, iar altul format din oamenii "cu banul", Sorina Placinta si Razvan Mustea. Asa se face ca din omul numarul 2 in partid, Mustea senior a intrat in categoria "si altii". In ciuda faptului ca in urma cu o saptamina, cei trei parlamentari au participat la o conferinta de presa comuna si au mimat buna intelegere, iata ca primele rupturi incep sa apara. "Mi-am stricat imaginea fata de oamenii care credeau ca sintem anti PSD. Nu sint de acord cu Alin Trasculescu, insa nu este vorba numai de el. S-a inconjurat de oameni obedienti si nimeni nu iese la lupta. In partid sint oameni care nu au curaj sa spuna nimic, probabil au asteptari, se gindesc la promovari"¦ S-au promovat oameni care nu meritau. Nici nu stiu daca s-au intilnit cu PSD pentru a negocia, au facut numai chestii pe sub masa", a adaugat Mustea "batrinul".


Finantatorul critica lipsa de principii a celor care conduc PD-L


Mustea senior mai sustine ca s-a incercat debarcarea sa din partid, pusa pe seama temerilor unora dintre colegi ca ar putea emite pretentii pentru sefia PD-L Vrancea. "Observ ca am devenit indezirabil pentru unii dintre actualii mei colegi pe linie politica, iar incercarilor disperate de a ma elimina din structurile de conducere ale partidului si de a ma discredita cu orice pret le raspund cu demnitate, prin retragerea mea din Biroul Permanent Judetean al PD-L Vrancea, pentru a nu afecta partidul printr-o lupta interna care sa conduca la slabirea sa", a scris in scrisoarea ce motiveaza retragerea sa din forul de conducere al PD-L omul de afaceri Serban Mustea. Fara a nominaliza, Mustea critica lipsa de principii si modalitatea de conducere a PD-L. "Am ajuns la concluzia ca succesul meu in viata s-a datorat unor principii solide, la care nu am renuntat niciodata. ("¦) Aceste principii nu pot fi aplicate insa decit in compania celor care le inteleg si, fara sa jignesc pe nimeni, trebuie sa recunosc ca nu ma regasesc in modalitatea actuala de conducere si administrare a activitatii organizatiei noastre de partid. Ramin insa consecvent valorilor dreptei (pe care le-am dobindit din practica, nu le-am imbratisat din oportunism) si imi manifest dorinta de a ramine membru al PD-L, ca semn de respect pentru marea majoritate a membrilor acestui partid", mai scrie Mustea senior in scrisoarea adresata colegilor sai si pe care o doreste "un semnal de alarma". Acesta mai spune ca nu vrea sa se interpreteze ca "actul meu de protest se adreseaza tuturor colegilor din BPJ si nici ca as ignora sau subestima realizarile personale si profesionale ale acestora", lasind astfel sa se inteleaga ca supararile sale vizeaza doar anumite persoane. De altfel, cererea sa nu a fost analizata in cadrul PD-L, urmind a fi discutata in cadrul BPJ care se va intilni la finele acestei saptamini. Finantatorul democrat-liberal isi incheie scrisoarea astfel: "Cu scuzele de rigoare pentru ca nu pot fi nici mincinos, nici prefacut si nici tradator, pentru a fi apreciat de unii dintre cei care ne conduc". Ionel Mustea a intrat in partid in anul 2007, pe vremea cind la sefie se afla fostul senator Jan Vraciu, cu intentia de a-i face un culoar politic fiului sau, ales deputat de Focsani la alegerile parlamentare din toamna. Ulterior, Mustea a decis sa-l scoata in fata pe Alin Trasculescu, personaj politic care a decis apoi sa iasa de sub aripa sa, imediat dupa alegeri. Chiar daca i s-a transmis ca si-a indeplinit scopul, Mustea spune ca vrea ca fiul sau sa aiba in spate un partid puternic.


Placinta: "PSD conduce, PD-L sta in tribuna"


Omul de afaceri Ionel Mustea Serban anunta ca vrea sa faca o radiografie a starii partidului de mai mult timp, nemultumirile acestuia fiind probabil destul de vechi. Recent, Mustea declara reporterilor "Ziarului de Vrancea", intr-o nota aluziva, ca "in momentul in care promovam tinerii, nu sintem siguri decit de virsta lor, restul constatam dupa aceea". In cadrul PD-L Vrancea a planat de ceva timp suspiciunea ca atit Ionel Mustea Serban, cit si Alin Trasculescu ar fi predat formatiunea lui Marian Oprisan, fiecare dintre tabere acuzindu-se reciproc de non-combat cu PSD, care isi intareste astfel pozitia la nivel judetean. Seful organizatiei Focsani a PD-L, consilierul local Nicu Tanase a declarat ieri ca regreta retragerea lui Mustea senior din conducere, insa a lasat sa se inteleaga ca nu este un capat de tara. "Regret retragerea sa, dar noi sa fim sanatosi", au fost cuvintele lui Nicu Tanase. De cealalta parte, senatoarea Sorina Placinta, aflata si ea in tabara nemultumitilor, crede ca retragerea lui Ionel Mustea Serban va da de gindit la Bucuresti. "Retragerea sa vine pe un teren de totala nemultumire. El a sustinut partidul si i se datoreaza o mare parte din cistig. Cum s-ar spune, i se cuvin laurii procentelor cistigate de PD-L Vrancea. Eu il inteleg foarte bine, iar decizia sa probabil va da de gindit la Bucuresti, dar si la Focsani. Daca pe termen scurt nu i se va da atentie, pe termen lung va fi o problema. In Vrancea, PSD conduce, iar PD-L sta in tribuna si spune ca daca ar fi in teren ar da mai bine cu piciorul in minge", ne-a spus si Sorina Placinta, adusa in partid de Ionel Mustea. (Iulia CRETU)


Alin Trasculescu: "E greu de gestionat un succes"


Presedintele interimar al formatiunii, deputatul Alin Trasculescu, a spus initial ca nu are nimic de declarat despre retragerea lui Mustea. "E decizia dumnealui, nu stiu de ce trebuie sa ma intrebati pe mine. Ma feresc sa declar ceva inainte de a avea o discutie cu dl Mustea", a declarat Trasculescu, adaugind ca spera totusi intr-o reconciliere, tinind cont de faptul ca au facut o echipa buna in campania electorala si au mai fost suparari care au trecut. "Un singur lucru va pot spune: daca eram obedient semnam de mult protocolul cu PSD. Noi sintem in contact permanent cu Biroul Permanent National si ne sfatuim cu conducerea centrala. Nu facem decit politica PDL, nu sintem remorca nimanui. Daca atitudinea PDL la nivel national e obiedienta, atunci si a noastra e la fel", a mai declarat Trasculescu. Acesta recunoaste ca au mai existat discutii in contradictoriu in partid, dar spune ca a avut diplomatia de a le gestiona fara scandal. "E greu de gestionat un succes. Toata lumea crede ca i se cuvine cite ceva", a mai spus deputatul PD-L referindu-se la rezultatele bune obtinute la alegeri, dar care au dezamagit in timp pe unii dintre oamenii care au muncit pentru victorie. Totusi, Trasculescu a incheiat intr-o nota optimista, spunind ca "lucurile or sa se aseze" si "o sa fie bine si pentru noi" in relatia cu PSD. Intrebat daca pina acum s-a asezat la masa cu echipa de negociatori de la PSD pentru a discuta chestiuni ce tin de guvernare la nivel judetean, seful de la PDL a evitat sa dea un raspuns clar.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 28

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 2 ore, 13 minute, 5 secunde
Politicienii de tot rahatul din PDL, gen Trasculescu, Tanase, Placinta, Mustea si altii nu fac altceva decat sa readuca partidul in atentia opiniei publice, mai avem putin si facem un an de cand nu citeste integral
, acum 739371 zile, 2 ore, 13 minute, 5 secunde
Nu cred ca-i corect sa fie scos vinovat Alin pentru toate. PDL Vrancea face parte dintr-un partid si la nivel central s-a hotarat o anumita directie. Cum sa-l pui pe Oprisan, care se crede Dumnezeu citeste integral
, acum 739371 zile, 2 ore, 13 minute, 5 secunde
Pai si Crin Antonescu ce sa-ti faca ? La ce sa te astepti de la unul care foloseste partidul ca sa-si faca amanta europarlamentar ? Macar Base a avut bunul simt si-a pus-o pe fiica-sa sa candideze citeste integral
, acum 739371 zile, 2 ore, 13 minute, 5 secunde
Si eu care credeam ca Trasculescu face parte dintr-o organizatie de aparat spermatozoizii pierduti... Normal ca TRasculescu face parte dintr-n partid, ca asta stiam si noi, numai ca trebuia sa ne citeste integral
, acum 739371 zile, 2 ore, 13 minute, 5 secunde
Si eu (din pacate) am viziuni democrate,dar in ciuda acestui fapt nu voi mai vota pdl-ul la alegerile europarlamentare si nici candidatul acestui,, grup'' la presedentiale,si asta nu datorita faptului citeste integral
, acum 739371 zile, 2 ore, 13 minute, 5 secunde
Romanii au votat pana acum, spre deosebire de alte popoare, preponderent emotional, fara nici o logica, dupa aspect, sarm, etc. E de exemplu absolut ilogic dupa iesirea din comunism sa votezi un citeste integral
, acum 739371 zile, 2 ore, 13 minute, 5 secunde
Placinta , Mustea mititelu si cati ca ei au intrat in politichie ca ..... nu mai aveau ce sa faca cu banii...... De ce n-au facut un azil pentru batrani sau un adapost pentru oamenii strazii. SE citeste integral
, acum 739371 zile, 2 ore, 13 minute, 5 secunde
Condider ca il cunosc destul de bine pe d-nul Mustea , am ramas surprins cand am vazut ca a intrat in politica si mai ales alaturi de acesti indivizi oportunisti si fara scrupule, dornici de a ajunge citeste integral
, acum 739371 zile, 2 ore, 13 minute, 5 secunde
Ati invatat si voi un cuvant "obiedienta" si-l repetati mereu.
, acum 739371 zile, 2 ore, 13 minute, 5 secunde
ajung in functii importante! cica sa facem loc tinerilor care vin cu o mare dorinta de schimbare, au alta mentalitate! asta e pentru prostii ca noi care ii votam. eu, sincer nu mai calc la vot cat am citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.