Politică

Legea, facuta ping-pong intre Raluca Dan si Romeo Postelnicu

Iulia Crețu
2 apr 2009 1424 vizualizări
Alesii spun ca PUZ-urile din ianuarie, nevalidate de Prefectura, nu fac referire la patrimoniul municipiului si votul lor e valabil u secretarul municipiului isi mentine opinia in contradictie cu cea a prefectului

Reincepe razboiul pe teme juridice intre Consiliul Local Focsani si Institutia Prefectului, in special intre secretarul municipiului, Eduard Corhana si consilierul local Romeo Paul Postelnicu, pe de o parte, si prefectul Raluca Dan, pe de alta. Tema, cererea de revocare sau retractare a hotaririlor CL cu numerele 30-48 supuse votului in sedinta de la finele lunii ianuarie. Acestea faceau referire la PUZ-uri, certificate de urbanism, solicitate de diferiti cetateni care doreau sa construiasca imobile, pe terenurile lor, in municipiul Focsani. Consilierii PNL si PD-L au ramas consecventi in parerea ca Raluca Dan incearca sa fie al 11-lea consilier al PSD si retrimite la CL ceea ce nu a fost votat "asa cum trebuie". "Dna prefect face confuzii. Printr-un asemenea ping-pong nu facem nimic altceva decit sa ducem la nesfirsit solicitarile primite de la cetateni. Noi nu putem sa ne retractam aceste hotariri, ele trebuie sa isi produca efectul", a motivat refuzul de a vota solicitarea de revenire asupra hotaririlor din ianuarie consilierul PNL si fostul secretar al judetului, Romeo Paul Postelnicu. Secretarul municipiului, Eduard Corhana, a declarat ca isi mentine parerea ca votul a decurs legal, iar hotaririle luate de alesi sint juridic in regula. Liderul PSD din Consiliu, Liviu Oloeriu, a declarat ca micul Parlament local trebuie sa respecte deciziile institutiilor din Vrancea, explicind votul pentru, acordat de 9 dintre social democrati. Cu 11 voturi "impotriva", o abtinere si 9 "pentru", cererea de revenire asupra votului la PUZ-uri nu a trecut. Asemenea liberalilor, si democrat-liberalii au transmis Prefecturii sa isi reconsidere pozitia vis-à-vis de retractarea hotaririlor. La finalul proiectului de retractare a hotaririlor din ianuarie, secretarul Eduard Corhana aprecia ca "hotaririle prin care se aproba documentatii de urbanism se aproba cu votul majoritatii consilierilor locali in functie, conform art. 45, alin. 2, litera a, din Legea 215/2001, republicata". (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.