Politică

Vasile Gheorghe si-a conservat presedintia cu 89 de milioane

Iulia Crețu
2 apr 2009 1222 vizualizări
Fostul consilier judetean al PC spune ca alianta cu PSD i-a tras in jos

Liderul Partidului Conservator filiala Vrancea, Vasile Gheorghe, a cotizat anul trecut la partid cu suma de 8.900 lei (89 milioane lei vechi). Cifra oficiala a fost publicata in Monitorul Oficial de pe 31 martie, la numarul 205, privind "cuantumul total al sumelor provenite din finantarile private ale partidelor politice in anul 2008, conform Legii nr. 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale". Potrivit declaratiilor oferite de presedintele PC Vrancea, partid care la nivel national trage cu PSD-ul, dar in Vrancea sta pe tusa, banii au fost virati in urma unei hotariri a Biroului Politic Central a PC care prevede ca toti liderii din teritoriu sa cotizeze. Fost consilier judetean in mandatul 2004-2008, Vasile Gheorghe nu mai ocupa in aceasta legislatura nici o functie in administratie. Acesta a tinut sa specifice ca banii bagati la partid nu sint aruncati in van si ca alianta cu PSD merge numai la Bucuresti. La Focsani, fiecare isi vede de treburile lui. "Nu consider banii a fi aruncati in van, la sfirsitul lunii ianuarie am fost ales la partid. PC se situeaza la 10% in sondaje ca incredere. Din 73 de localitati, avem organizatii in 49, cu aproape 2.400 de membri activi. Consider ca partidul va creste rapid, dar separat de PSD. Mie nu mi-au placut niciodata aliantele, care au fost pentru PC distructive. Cei care erau impotriva PSD, chiar si prieteni de-ai mei, mi-au spus «cum sa vin sa va votez, daca sinteti tot cu ei»", ne-a spus Vasile Gheorghe, liderul PC Vrancea. Alaturi de el, in declaratiile publicate pe Monitorul Oficial, figureaza si lideri centrali ai conservatorilor, printre care Irinel Popescu si Dan Voiculescu. Acesta din urma a "bagat" in PC citeva sute de mii de lei. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.