Politică

Listele pentru Bruxelles iar n-au vrinceni pe locuri eligibile

Iulia Crețu
31 mar 2009 1004 vizualizări
Principalele trei partide de pe scena politica si-au prezentat ieri listele de candidati pentru alegerile europene programate pe 7 iunie.

In cursa pentru unul din cele 31 de mandate de eurodeputat destinate Romaniei a intrat un singur vrincean get beget, Alexandru Nazare, si acesta sustinut insa de organizatia PD-L Bucuresti, prin filiala din sectorul 2. Nazare ocupa pozitia 15 pe lista democrat-liberala, locul nefiind unul eligibil. Pozitionarea tinarului politician la coada listei vine in contradictie cu raportul sau de activitate notat de Institutul European pentru Democratie Participativa cu calificativul "bun". Nu acelasi lucru se poate spune despre colegii sai Sebastian Bodu sau Constantin Dimitriu, cotati pe pozitii eligibile, respectiv locul 7 si 11, dar notati ca avind contributii slabe si medii la stimularea democratiei participative. Alexandru Nazare, care a intrat anul trecut in europarlament de pe listele de supleanti, se bazeaza la alegerile din vara si pe sprijinul organizatiei conduse de Alin Trasculescu. Votul vrincenilor il cer si doi liberali, fata de care PNL Vrancea si-a anuntat sprijinul. Este vorba despre Ramona Manescu, locul 4 pe lista PNL, si Mogor Csibi, locul 8. Listele PD-L si PNL pentru PE sint deschise de Teodor Stolojan, respectiv Norica Nicolai. Si social democratii si-au dat publicitatii ieri garnitura pentru Bruxelles, aici locomotiva fiind Adrian Severin. (I. CRETU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 1 ora, 49 minute, 41 secunde
Ei da, ce sa-ti spun, nu sunt vranceni. Ca daca erau vranceni pe liste se transforma subit Focsaniul in Londra si ajungeau vrancenii pe primul loc la venituri in Europa. Deocamdata ar fi bine ca din citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.