Politică

Corpul de Control al Prefectului a somat in 2008

Mihaela Beșleagă
24 mar 2009 1206 vizualizări
Singura activitate de control a vizat modul de cheltuire a banilor in scoli u de ieri, Comisia de Control il verifica pe seful veterinarilor, Ionel Duta

Una dintre structurile de specialitate ale Prefecturii, Corpul de Control, care se afla in directa subordonare a Prefectului, a desfasurat pe parcursul anului trecut o singura activitate de control. Verificarea s-a desfasurat la Inspectoratul Scolar, in timpul mandatului lui Dragos Mircea si s-a referit la modul in care s-au cheltuit banii veniti de la bugetul de stat pentru scoli, precum salarii, plata unor rate la imprumuturi sau marirea patrimoniului. "In cursul anului 2008, membrii Corpului de Control al Prefectului, alaturi de reprezentanti ai serviciilor publice deconcentrate, au efectuat o singura actiune de control si anume modul in care au fost utilizate sumele alocate unitatilor de invatamint de pe raza judetului Vrancea in baza HG 1285/2007 privind repartizarea unor sume din transferuri din bugetul de stat catre bugetele locale, prevazute in bugetul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului pe anul 2007, pentru finantarea unor cheltuieli de capital pentru unitati de invatamint preuniversitar de stat, precum si pentru modificarea unor acte normative", a transmis Raluca Dan, prefectul judetului, in urma unei cereri adresate de cotidianul nostru. Corpul de Control al prefectului a avut in componenta anul trecut doua functii publice, respectiv un expert si un consilier asistent, posturi ocupate de juristii Edi Balanescu si Marian Chinde. Dupa recenta reorganizare administrativa, in organigrama Prefecturii a ramas un singur post de expert in cadrul acestui departament, post care este momentan vacant. Corpul de Control al Prefectului are ca atributii efectuarea de verificari la autoritatile administratiei publice locale, precum si la serviciile publice deconcentrate, din dispozitia conducatorului institutiei.


Comisia de Control, pe capul Directiei Veterinare


De astazi, Corpul de Control al prefectului se afla in inspectie la Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, ca urmare a recomandarilor facute de controlorii de la Ministerul Administratiei si Internelor. In ciuda zvonurilor ca verificarile vizeaza fotoliul de director ocupat de veterinarul Ionel Duta, prefectul ne-a declarat ca este vorba de un control obisnuit. Prefectul Raluca Dan nu ne-a putut dezvalui tematica de control, pe motiv ca intra in categoria secretelor de serviciu, insa se banuieste a nu fi unul prietenos. Comisia, alcatuita din specialisti din diverse servicii si departamente din cadrul Prefecturii, va descinde la DSVSA pina vineri. Sefii DSVSA, respectiv directorul Ionel Duta si adjunctul Doru Calistru, nu au fost de gasit ieri pentru a comenta controlul venit de la institutia care reprezinta Guvenul in teritoriu, adoptind, ca de obicei in astfel de situatii, politica strutului. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.