Politică

Liberalii vrinceni au vazut unde se doarme pe banii publici

Iulia Crețu
23 mar 2009 1167 vizualizări
Galbenii au aflat ca Ceausescu era incintat de picturile lui Sabin Balasa si ca draperiile salilor din Palat au fost brodate cu fir de aur de maicute u cel mai neastimparat membru a fost primarul de la Brosteni, avid de a aparea si el pe sticla

Congresul extraordinar al PNL de la finele saptaminii trecute a fost ocazia perfecta pentru ca membrii delegatiei de la Vrancea sa ia la pas salile din Casa Poporului si sa admire grandoarea lui Ceasescu, vis pentru care au fost distruse peste 10.000 de case. Dupa ce l-au ales pe Crin Antonescu in fruntea partidului, primarii si consilierii judeteni sau municipali ai lui Nini Sapunaru au avut ocazia sa vada si "locul de munca" al sefului politic, sala de sedinte a Camerei Deputatilor, dar si casuta postala in care acesta isi primeste actele pentru plen. Delegatia liberala s-a preocupat sa afle indeosebi care este fotoliul presedintei Camerei, democrat-liberala, fosta miss, Roberta Anastase, dar si unde l-a exilat pe Adrian Nastase pentru indiscretia sa. O parte dintre liberali chiar au incercat moliciunea scaunelor deputatilor, iar primarul de la Marasesti, Constatin Vlase, a intrebat daca sala respectiva este locul unde "dorm" alesii. Printre zimbete, raspunsul oferit a fost "Da". Nu insa incaperea unde isi petrec ziua deputatii a fost atractia principala, ci salile deschise vizitei pentru turisti din fosta Casa a Republicii, ulterior Casa Poporului, iar acum Palat al Parlamentului. Rind pe rind, liberalii au vazut candelabrele imense care cintaresc tone de cristale, marmura roz de Ruschita, covoarele de Cisnadie care au nevoie, fiecare, de aproape 40 de oameni pentru a fi intinse, locul de unde a vorbit la summit Vladimir Putin si au aflat care erau tablourile preferate ale lui Ceasusescu. "Indragostit" de creatia fostului dictator, fata de care neo-liberalul Ion Bucur de la Brosteni si-a declarat admiratia, primarul "Pomana" a sarit banda de protectie pentru turisti si a incercat scaunele salilor de conferinte "Nicolae Balcescu" si "Nicoale Iorga". Nu neaparat i-a si stat bine ca participant la imaginarele discutii din Palatul Parlamentului. Desi noul presedinte al PNL, Crin Antonescu, i-a indemnat pe tinerii liberali sa puna mina pe cartea de istorie sa afle despre trecutul partidului, credem ca acest indemn trebuie luat in serios si de o parte din membrii delegatiei mioritice, care au facut gafa dupa gafa in periplul prin Casa Poporului.


Pomana, "joly jokerul" lui Nini


Gospodarul Ion Bucur de la Brosteni a fost cel mai "neastimparat" membru al delegatiei, acesta dindu-se in spectacol cu fiecare ocazie. Mesele de direct ale jurnalistilor de la Antena 3 au fost ca un magnet pentru gospodarul de pe Valea Milcovului, acesta stind in spatele invitatilor si gesticulind, doar-doar va fi vazut si el de cunoscuti la televizor. Apucaturile sale l-au pus intr-o postura stinjenitoare pe deputatul PNL Nini Sapunaru, care-i facea semne disperate sa mearga mai departe. Si, ceea ce si-a dorit Ion Bucur s-a intimplat. Oameni de la Vrancea l-au zarit la televizor si le-au transmis liberalilor sa-i stapineasca lui "Pomana" dorinta de vedetism. Cu toate acestea, pina la finele Congresului extraordinar, o camera de filmat si un microfon s-au oprit si la primarul Ion Bucur, acesta fiind extrem de incintat sa vorbeasca la B1 TV despre noul presedinte al PNL, dar si despre problemele pe care acesta le are in comuna Brosteni. (Iulia CRETU)


Vosganian, vice PNL, Sapunaru, membru in BPN


In cea de-a doua zi a Congresului extraordinar al PNL de la Bucuresti, delegatiile din tara si din capitala si-au ales si componenta Biroului Politic National, dar si pe cei 14 vicepresedinti ai formatiunii politice. Cum era de asteptat, gruparea noului presedinte Crin Antonescu si-a gasit sprijin din partea galbenilor, acesta avindu-l alaturi ca prim-vicepresedinte pe Ludovic Orban. Intre cei 29 de membri ai Biroului Politic au fost votati si doi vrinceni, Varujan Vosganian, vicepresedinte al Uniunii Scriitorilor si fost ministru de Finante in cabinetul Tariceanu, dar si Nini Sapunaru, seful PNL Vrancea. Cei doi au fost zariti impreuna in timpul discursului lui Antonescu si au adunat cite 900 (Vosganian) si 739 (Sapunaru) de voturi. Ulterior, Vosganian a fost ales si intre cei 14 vicepresedinti ai Partidului National Liberal. Din noua postura, Sapunaru a declarat ca in viitorul apropiat va incepe campania pentru Antonescu, acesta fiind cel mai probabil optiunea liberalilor pentru presedintie, in toamna acestui an. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 19 ore, 11 minute, 8 secunde
nu stiu cum de nu i-a fost rusine d-lui nini sapunaru sa duca la palatul parlamentului un asa zis "primar" al com brosteni... desi nici nu ma mir ca dansul l-a propus. decat sa-l plimbe prin lume m-ai citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.