Politică

Liberalii l-au ales pe Crin

Iulia Crețu
21 mar 2009 1071 vizualizări
Deputatul Nini Sapunaru a sorbit discursul lui Crin Antonescu, aplaudind frenetic u congresul extraordinar al PNL a prezentat prospetimea politica a lui Antonescu si oboseala pentru fostul premier Tariceanu u ambii lideri au declarat ca nu vor sa intre la guvernare pentru a executa ordinele presedintelui Traian Basescu

PNL si-a ales ieri, in cadrul Congresului extraordinar, care a avut loc la Palatul Parlamentului, noul presedinte al formatiunii. Acesta este Crin Antonescu, politician creditat cu 873 din voturile celor peste 1.420 de delegati si primit in aplauzele salii ca noul lider al partidului. Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a adunat doar 546 de voturi. Cei doi candidati, fostul premier Calin Popescu Tariceanu si senatorul Crin Antonescu au prezentat doua discursuri total diferite, ce au stirnit reactii la fel de diferite in rindul membrilor. In timp ce Antonescu a vorbit ideatic, creionind imaginea unui nou lider, apropiat oamenilor, si emfazind rolul de partid istoric al PNL, Tariceanu a preferat sa isi prezinte cea mai mare reusita a sa ca premier, opozitia pe care a creat-o presedintelui Basescu. Sala a raspuns frenetic cuvintelor lui Antonescu, aplaudind continuu. Printre cei care au absorbit pur si simplu declaratiile acestuia a fost si liderul PNL de la Vrancea, deputatul Nini Sapunaru. Acesta chiar a preferat sa-si lase membrii delegatiei sale in spatele salii si sa se apropie de tribuna de unde a cuvintat Crin Antonescu. Sapunaru a stat linga fostul ministru de Finante, vrinceanul Varujan Vosganian, si el acaparat de speech-ul oarecum literar al lui Crin Antonescu. "Noi, liberalii, trebuie sa aratam compasiune, trebuie sa facem ceea ce este legal, moral si de bun simt si sa spunem adevarul. Nu trebuie sa facem baroni locali, ci lideri care sa adune oamenii, nu trebuie sa facem propagandisti, ci misionari ai credintei de libertate. Nu sintem partidul oamenilor bogati, asa cum nu sintem al celor saraci. Sintem partidul tuturor romanilor care pot face ceva pentru propriul destin. Noi, liberalii, trebuie sa facem ordine in Romania, tara in care nu mai este ordine si unde conduc false modele si impostori. Presedintele PNL trebuie sa fie in mijloc, intre membri, nu sus, ci in fata, un simbol si nu un sef", a declarat Antonescu. Printre cei care si-au facut aparitia la Congresul extraordinar al PNL s-a numarat siI omul de afaceri Dinu Patriciu. Acesta a preferat sa stea retras, mai mult in holul Parlamentului, la discutii cu colegii liberali. Declaratia lui Antonescu a cuprins si multumiri aduse celui despre care s-a spus ca ar fi sustinator sau, chiar Dinu Patriciu. "Vreau sa multumesc unor oameni care sint simpli membri de partid. Unul dintre ei, care reprezinta imaginea liberala este Dinu Patriciu. Un altul este cel care si-a pus din energia lui in anii "â„¢90, Viorel Catarama. Haideti sa terminam cu a ne face ca nu-i cunoastem, eu ma mindresc ca sint coleg cu ei", a spus Crin Antonescu.


Sapunaru a parasit sala la cuvintul lui Tariceanu


Entuziasmul salii s-a dezumflat la inceperea discursului lui Calin Popescu Tariceanu, in ciuda pancartelor de sustinere aduse de citeva filiale din teritoriu. Culoarele pline de membri PNL de la vorbele lui Antonescu s-au scurs rapid spre bufetul din hol. Alaturi de acestia a plecat si Nini Sapunaru, care a aruncat un ochi din pragul usii la ceea ce se intimpla la tribuna de unde vorbea Tariceanu. Fostul premier, vizibil marcat de priza la public a lui Antonescu, a afisat o imagine a unui lider obosit parca de razboiul de patru ani pe care l-a purtat cu Traian Basescu. Discursul sau nu a avut nici o sclipire, axindu-se pe de acum lait-motivul rezistentei lui Calin Popescu Tariceanu, ca o ultima reduta, in fata sefului statului. Mai mult, fostul premier a venit in fata colegilor sai cu aceleasi promisiuni pe care le-a facut si in timpul campaniei pentru locale si cu aceleasi succese, de la dublarea salariilor si pensiilor si pina la investitiile straine. Nici macar atuul cresterii economice nu a mai stirnit valuri de simpatie pe atit pe cit ar fi sperat Tariceanu in rindul organizatiilor. "Cei de la putere spera sa zugraveasca in patru ani pe cit am construit noi in cei patru ani. Adevarata criza este cea a proiectelor si ideilor in rindul guvernului Boc si in a presedintelui Traian Basescu. PNL a iesit intarit din lupta cu Basescu, a obtinut cel mai bun scor dupa "˜90", a declarat Calin Popescu Tariceanu. Unul dintre punctele comune din discursurile celor doi lideri PNL a fost acela al refuzului de a veni la guvernare intr-o formula de sacrificiu. Atit Antonescu, cit si Tariceanu au precizat ca PNL are puterea si valoarea de a da un presedinte al Romaniei. (Iulia CRETU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 8 ore, 40 minute, 52 secunde
Domnul Antonescu are o sarcina destul de dificila, si anume aceea de a mentine in viata PNL. Deocamdata ca fost partid de guvernamant , cu gramezi de primari, membri, parlamentari si cel mai bogat om citeste integral
, acum 739397 zile, 8 ore, 40 minute, 52 secunde
Probabil vor dori la fel de mult ca pana acum sa faca alianta cu PDSRul. Stanga lui Patriciu a fost schimbata cu dreapta lui Patriciu (ca sa citez un personaj celebru).
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.