Politică

De ce frecam subordonatii primarului Bacinschi

Doina Ganea
19 mar 2009 929 vizualizări
Organigrama primariei a crescut cu 37 de posturi in ultimii patru ani u cea mai mare leafa i-a revenit in decembrie secretarului Eduard Corhana

In ultimii patru ani, Primaria Focsani a angajat prin concurs nu mai putin de 37 de functionari. Cel mai mare numar de angajari, potrivit raspunsului oferit Ziarului de Vrancea, s-a facut pentru posturile de inspectori debutanti clasa I, urmate de cele de referenti. Numarul functionarilor publici din cadrul Primariei municipiului Focsani a crescut in intervalul 1 ianuarie 2008 - 1 ianuarie 2009 de la 112 la 116 persoane. Cit priveste numarul angajatilor contractuali, acesta a scazut, in acelasi interval, cu un singur post. Conform unei situatii intocmite de Directia de resurse umane si coordonare din cadrul Primarie Focsani la cererea ziarului nostru, cei 116 functionari publici ai municipalitatii au semnat pe statul de plata, in luna decembrie 2008, pentru salarii in valoare totala de 277.207 lei. Veniturile au fost insa usor suplimentate de primele de sarbatori, pentru ca acelasi numar de salariati a incasat in luna decembrie venituri mai mici, in suma totala de 191.802 lei. Cel mai mare venit brut pe luna decembrie i-a revenit secretarului municipal, Eduard Corhana, 8.945 de lei. Cei trei directori executivi ai Primariei Focsani, Micsunica Baciu, Natasa Nemes si Liviu Pogorevici au avut impreuna, in decembrie 2008, venituri in suma de 19.355 de lei. Tot in luna cadourilor, cei noua sefi de servicii au semnat state de plata pentru aproximativ 4.700 lei, fiecare. Angajatii contractuali au avut venituri mai modeste in decembrie, cei 24 de angajati primind in total 38.229 de lei. Acestor salarii "modeste" li se adauga grija primarului Decebal Bacinschi care, nevrind ca subordonatii sai sa mai fie "frecati" de reprezentantii presei cu intrebari si solicitari pe Legea 544/2001 privind informatiile de interes public, le-a facut program de comunicare ziaristilor, intre orele 11.00 si 13.00, orar care, intimplator sau nu, se suprapune cu pauza de prinz a angajatilor. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.