Politică

O focsaneanca vrea sa candideze la PE pentru romanii din afara

Iulia Crețu
17 mar 2009 996 vizualizări
Tinara este inscrisa in PSD, locuieste in Barcelona din 2001 si are studii bancare si de relatii europene u ca si cei doi posibili candidati de la PD-L, a studiat la Colegiul Cuza din Focsani

Vrincenii din Spania ar putea vota la alegerile de pe 7 iunie pentru Parlamentul European un om de-al lor. O focsaneanca, Ana Ionelia Cristea, de 31 de ani, figureaza pe listele candidatilor PSD, organizatia Barcelona. Tinara are studii in domeniul bancar, dar si al relatiilor internationale si integrare europeana. Din 2007 este consilier financiar la Cajamar, o institutie bancara din Barcelona, iar in octombrie 2008 a fost aleasa vicepresedinte al PSD Barcelona. Ana Ionelia Cristea vorbeste engleza, franceza, spaniola si catalana, din 2007 este membru al Partidului Socialist Spaniol, iar din acest an si al celui European. "M-am nascut in Focsani, dar din anul 2001 locuiesc in Barcelona. Sint pe lista candidatilor din partea PSD, Organizatia Barcelona, asa ca, de moment, se pare ca sintem trei vrinceni pe lista. Am studiat tot la Colegiul "AL. I. Cuza" Focsani si am studii in domeniul Uniunii Europene. Referitor la dorinta mea de a candida pentru un post de viitor europarlamentar, mentionez interesul permanent si pasiunea pe care o manifest fata de politica europeana. Am beneficiat de o pregatire universitara in domeniul Uniunii Europene si a Relatiilor Internationale, atit in tara cit si in strainatate. Beneficiez de o experienta profesionala europeana, tinind cont ca din anul 2001 locuiesc in Spania, chiar daca intotdeauna am fost in legatura permanenta cu tot ce s-a intimplat in Romania. In urma evenimentelor ce au avut loc in Uniunea Europeana (Italia, Spania, Franta etc), am observat necesitatea unor reprezentanti din rindul romanilor care se afla in afara granitelor la nivelul Parlamentului European", ne-a declarat Ana Ionelia Cristea. Tinara studiaza in prezent la Universitatea Autonoma din Barcelona, Facultatea de Stiinte Economice, dupa ce a absolvit studiile Institutul Superior de Practici Bancare ISTPB Madrid cu un Master in Banci si Finante. In paralel, in acest moment, sustine la Universitatea Autonoma din Barcelona un Doctorat in Relatii Internationale si Integrare Europeana. Chiar daca si-a luat mama in Spania, dupa ce tatal ei a decedat in urma cu doi ani, Ionelia spune ca vine adesea la Focsani pentru a-si revedea prietenii. "Voi veni acasa in aprilie. Nu am cum sa nu vin in Focsani, ma leaga foarte multe lucruri: prieteni, familie, locurile natale...", ne-a dezvaluit tinara. (Iulia CRETU)



Stiri despre Europene


Parlamentul European a lansat un site special pentru alegerile de pe 4-7 iunie pentru un nou mandat la Bruxelles, http://www.europarl.europa.eu. Site-ul este structurat in patru sectiuni si include articole relevante pentru alegerile europene. Sectiunea "Perspectiva nationala" ofera informatii de background despre alegeri, relevante din punct de vedere national. "Teme majore" trece in revista realizarile Parlamentului European in materie de legislatie, in cursul mandatului 2004-2009. "în perspectiva" contine scurte informatii legate de dosarele ce urmeaza a fi adoptate de PE pina la alegerile europene din iunie 2009. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.