Politică

Flutur ii transmite lui Trasculescu sa fie rational in relatia cu Oprisan

Iulia Crețu
17 mar 2009 732 vizualizări
Vrancea e in top cinci judete unde parteneriatul PSD-PD-L nu e functional u cind s-a semnat intelegerea intre PSD si PD-L dusmaniile s-au amnistiat , ne-a declarat vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur

PSD si PD-L se impiedica din ce in ce mai mult la semnarea protocolului in teritoriu. Ultimele cinci judete, printre care Bistrita, Hunedoara sau Vrancea prezinta cel mai bine relatia dintre social democrati si democrat-liberali si mai ales, absenta relatiilor de colaborare. La noi, in ciuda faptului ca Trasculescu a venit in week-end acasa, intilnirea cu Marian Oprisan nu a mai avut loc. Surse din cadrul celor doua partide sustin ca cei doi lideri inca nu si-au pus semnatura pe colaborarea oficiala din pricina neintelegerilor legate de viceprimarii de la municipiu, de aliantele comunale, dar si a fondurilor ce urmeaza a fi impartite pentru primariile din comune. Democratii par a fi conditionat renuntarea la "Alianta pentru Focsani" cu PNL prin cererea catre PSD de a garanta ca si la comunele PD-L vor ajunge fonduri echitabile din pixul de la Consiliul Judetean. Daca la Vrancea, presedintele interimar al PD-L, Alin Trasculescu, sustine ca nu-i nici o graba intelegerea cu PSD-ul baronului Marian Oprisan, in alte judete situatia nemultumirilor este mai vizibila si aratata cu degetul de liderii centrali. Gheorghe Flutur a amintit de Hunedoara, unde PSD se tine de mina in continuare cu PNL. La rindul lor, social democratii, prin vocea presedintelui Mircea Geoana, spun ca PD-L-ul din Bistrita are o "atitudine abuziva", alocind bani numai pentru primariile portocalii si galbene. Gheorghe Flutur declara insa ca, pina la urma, si la Vrancea, ca de altfel si in restul judetelor, se va parafa protocolul si isi indeamna colegii la ratiune si, mai putin, la "simtire". "Protocolul ar trebui sa se finalizeze, ar trebui ca prevederile de la centru sa se respecte. Nu sint probleme. In curind va trebui sa vin si la Vrancea pentru o intilnire cu colegii mei. Cind s-a semnat aceasta intelegere intre PSD si PD-L dusmaniile s-au amnistiat. Ratiunea trebuie sa domine si mai putin pasiunea, cind e vorba de guvernare. Mai sint cinci judete unde protocolul nu functioneaza, dar se va rezolva", ne-a declarat Gheorghe Flutur. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.