Politică

Raluca Dan a restructurat Prefectura

Mihaela Beșleagă
14 mar 2009 2286 vizualizări
La sefi noi, structuri noi u Conform noii organigrame, care a intrat in vigoare de ieri, in cadrul institutiei exista doua directii si un serviciu u exercitarea atributiilor prefectului a fost ingreunata de subdimensionarea sau supradimensionarea unor structuri, a fost concluzia Corpului de Control al MAI u prefectul spera ca noua organizare sa aduca un suflu nou

Reorganizare totala la Prefectura. Pentru a eficientiza activitatea institutiei, prefectul Raluca Dan a decis modificarea organigramei, luind in calcul si recomandarile facute de reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) care s-au aflat intr-un control in Vrancea. Prefectura a functionat pina in prezent intr-o singura directie "mamut", care avea atributii universale, asa incit era necesara o echilibrare a sarcinilor care sa revina mai multor compartimente, dupa cum a explicat prefectul. De altfel, Corpul de Control al MAI a constatat ca "exercitarea atributiilor prefectului prevazute de Legea 340/2004 privind prefectul si institutia prefectului, republicata si HG nr.460/2006 pentru aplicarea unor prevederi ale Legii 340/2004, a fost ingreunata de subdimensionarea unor structuri din cadrul Institutiei Prefectului si de supradimensionarea altora", dupa cum se arata intr-un comunicat remis de Institutia Prefectului. Raluca Dan s-a aflat zilele trecute la Bucuresti, unde a primit avizul MAI si al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP) pentru rearanjarea personalului acestor structuri, in scopul eficientizarii activitatii. "Insusi Corpul de Control al MAI a confirmat in nota de constatare ca unele directii sint supradimensionate, altele subdimensionate, iar altele inexistente. Practic, modificarea orgranigramei presupune rearanjarea angajatilor in noile structuri", ne-a declarat Raluca Dan. Conform noii organizari, exista doua directii, respectiv Directia Juridica si Directia Economica, Resurse Umane si Administrativ si un Serviciu de Afaceri Europene, Relatii Internationale si Servicii Publice Deconcentrate, pe linga deja existentele servicii comunitare de pasapoarte, permise si inmatriculari auto. Printre altele, o noutate este aparitia Compartimentului de Resurse Umane care face parte din cadrul Directiei Economice. Noua organigrama a intrat in vigoare de vineri, 13 martie. Deja unora dintre angajatii cu studii juridice din Prefectura, care lucrau in alte departamente decit cel juridic, li s-a trecut in fisa postului si rezolvarea de probleme cu caracter de acest gen. Prefectul a tinut sa mentioneze ca noua organizare nu presupune renuntarea la unii dintre angajati, ci doar rearanjarea lor pe posturi. Nu vor avea loc, de asemenea, nici angajari, deocamdata. Institutia Prefectului are in prezent 35 de angajati, printre cei mai putini din tara. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.