Politică

Consilieri liberali, cumparati pentru instalarea de viceprimari PSD

Iulia Crețu
14 mar 2009 2352 vizualizări
Un consilier local la Reghiu a fost inlocuit pentru ca a pus botul la PSD u social democratii incercau sa il impuna pe fostul primar ca vice in coasta edilului liberal u deputatul Nini Sapunaru ameninta cu excluderi din partid pentru cei coruptibili

Partidul aflat in opozitie de la nivel national se chinuie ca in judet sa isi ocroteasca putinii primari pe care-i are ca o closca constienta de pericolul racolarilor PSD si, mai nou, al PD-L. Chiar daca oficial, reprezentantii PNL sustin ca nu simt pericol de debarcare a nici unui edil galben, semnalele din teritoriu lasa sa se inteleaga ca pentru bani, "ne dam dupa cum bate vintul". De altfel, in comuna Reghiu, deputatul Nini Sapunaru are deja un prim semnal ca banu-i ochiul dracului. Aici, un consilier vechi liberal este suspectat de joc dublu, pentru PSD. Dorind sa isi conserve majoritatea, liberalii l-au sanctionat pe linie de partid pe Fanica Calinoiu dupa ce cazul sau a fost dezbatut in cadrul Biroului Politic Judetean. Acesta a fost inlocuit in Consiliul Comunal de un alt liberal, care inspira mai multa incredere ca nu va "dezerta", Adrian Plisc. Despre Calinou se spune ca ar fi fost la un pas de a face jocurile PSD, acelea de debarcare a viceprimarului liberal Neculai Nemut, si de inlocuire sa cu fostul primar al PSD, Hagiu Cristea. PSD a fortat mina liberalilor pentru a avea control asupra treburilor din administratie, cu atit mai mult cu cit se apropie alegerile europarlamentare, dar si cele prezidentiale, iar partidul lui Marian Oprisan are nevoie de masa de manevra. "Avem o problema cu un consilier local, cu abateri, cazul sau fiind pus in discutii in BPJ. E o masinatiune acolo, exista o tangenta cu o incercare de reorientare politica. La Reghiu avem o majoritate, 7 consilieri, primarul si viceprimarul sint ai nostri, in privinta lor nu e nici un pericol. Banuim ca s-a uneltit", ne-a declarat Eduard Lambrino, purtatorul de cuvint al PNL. La Reghiu, primarul PNL Raduta Macovei este secondat de viceprimarul Neculai Nemut. Consiliul Local e format din 11 consilieri, din care o majoritate de 7 alesi apartine partidului lui Nini Sapunaru. Celelalte mandate au revenit PSD. "Ca de obicei, intre noi si PSD sint divergente. Domnul Calinoiu este in organizatie din 2004 si a mai avut abateri", ne-a spus si viceprimarul Neculai Nemut.


Sapunaru arata usa tradatorilor


Liderii PNL sustin ca incercari de racolare a membrilor liberali se produc pe toata Valea Milcovului, urmatoarea tinta fiind se pare Primaria Mera. "Este un complot al PSD vis-à-vis de zona Vaii Milcovului. Se pregatesc de schimbarea viceprimarilor prin coruperea unor consilieri de-ai nostri. S-a intimplat la Reghiu si la Mera. Noi nu avem de gind sa asteptam si vom lua masuri imediat. Ii avertizez atit pe colegi, dar si pe adversarii nostri care isi asuma astfel de manevre ca vom merge pina la retragerea sprijinului politic", a atentionat Sapunaru. De altfel, incercari de racolare s-au produs si la Reghiu, dupa cum a afirmat vicepresedintele PNL, Valerica Zamfirescu. Aici, cei care au incercat au fost cei de la PD-L. "Nici un primar PNL nu vrea sa plece. Au fost propuneri la cele doua Camere, venite de la PD-L, pentru schimbarea legii migratiei politice. Nu au trecut pentru ca PSD nu a dorit", a deconspirat primarul Valerica Zamfirescu. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 3 ore, 45 minute, 47 secunde
Sapunaru sa se dea mai intai pe el afara ca el a tradat primul.Cine a vandut pnl-ul la alegerile din decembrie?Ghici?SAPUNARU..........Tupeu nu gluma are acest golan.
, acum 739398 zile, 3 ore, 45 minute, 47 secunde
Stiu despre viceprimarului liberal Neculai Nemut,ca este un LIBERAL ADEVARAT,de asemeni stiu ca si primarul PNL Raduta Macovei vor sa faca treaba buna in comuna Reghiu.In primul rand nu au nevoie de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.