Politică

Mitrea a incercat sa scape de dovezile mitei

Iulia Crețu
12 mar 2009 1114 vizualizări
Fostul secretar de stat Sergiu Sechelariu a spus foarte multe procurorilor

Senatorul de Vrancea, Miron Mitrea, cel care a fost trimis in judecata de DNA pentru luare de mita, a incercat sa se faca scapat de urmarirea din justitie prin stergerea urmelor. Mitrea este acuzat ca ar fi primit mita de la bacauanca Irina Jianu pentru a o inscauna la Inspectoratul de Stat in Constructii, o renovare de miliarde pentru casa mamei sale de la Baneasa. Fostul ministru al Transporturilor in guvernarea PSD a afirmat ca i-ar fi platit contravaloarea reparatiilor si extinderii lui Sergiu Sechelariu, colaborator apropiat al Irinei Jianu si fost secretar de stat in ministerul pe care parlamentarul il conducea cu mina forte. Sechelariu a demontat in fata procurorilor spusele fostului ministru al Transporturilor. "Nu am purtat discutii cu Miron Mitrea despre pretul lucrarii, nu am primit bani de la acesta pentru a ma ocupa si obtine autorizatiile de constructie necesare. Nu inteleg de ce Miron Mitrea sustine ca m-as fi ocupat eu de constructie, de obtinerea autorizatiei sau de plata taxelor aferente. De asemenea, nu este adevarat ca Miron Mitrea sa-mi fi dat direct sau prin intermediar vreo suma de bani cu titlu de pret partial al lucrarii pentru a o achita firmelor care i-au edificat imobilul", a declarat Sechelariu procurorilor. Mitrea sustinea ca "sumele predate de mine personal lui Sergiu Sechelariu au fost atit in lei, cit si in valuta. Auzind de intentia mea, Sergiu Sechelariu mi-a propus sa lucrez cu una din firmele lui. Am discutat, in mod repetat, cu Sergiu Sechelariu si i-am dat detalii privind extinderea", a declarat, la rindul lui, politicianul social democrat in fata anchetatorilor de la Directia Nationala Anticoruptie. In ciuda faptului ca ulterior constructiei de la Baneasa noul sef de la Inspectoratul de Constructii, Irina Jianu, a cerut distrugerea dovezilor, DNA a recuperat tehnica de calcul si a refacut traseul mitei. Miron Mitrea trebuie sa se intilneasca acum cu judecatorii pentru a da explicatii. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 16 ore, 46 minute, 4 secunde
Nu-i de mirare.Daca-i anagramam numele,cu un adaus de o litera, se subantelege apetitul sau pentru mita.Mitrea,MIT(A)rea.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.