Politică

Vicele de la Ruginesti in cistig, cel de la Pufesti in pierdere

Mihaela Beșleagă
3 mar 2009 1299 vizualizări
Consiliul Local Ruginesti a atacat hotarirea instantei, procesul urmind sa se judece la Curtea de Apel Galati u Costel Neghina, vicele demis de la Pufesti, asteapta sa vada daca va functiona alianta PSD si PDL

Procesele viceprimarilor din Ruginesti si Pufesti, care au fost demisi din functii anul trecut, s-au incheiat in luna ianuarie la Tribunal, ambele decizii ale instantei putind fi atacate cu recurs. Chiar daca ambii viceprimari solicitau anularea hotaririlor prin care au fost demisi si reintegrarea in functii, cele doua procese au avut un final diferit. Mai norocos a fost vicele din Ruginesti, Ion Macovei, care a cistigat actiunea intentata CL chiar pe 13 februarie. Cum era de asteptat, Consiliul Local Ruginesti a atacat hotarirea instantei, proces care se va judeca la Galati. "Primarul nu avea dreptul sa faca recurs, el s-a imputernicit singur ca reprezentant al CL. Consider ca a facut un abuz. Nu exista nici un protocol scris intre consilieri si primar, ar fi trebuit sa se faca in sedinta de CL. O sa depun intimpinare si voi cere daune", ne-a declarat Ion Macovei. Primarul Adrian Alexe invoca Legea 215/2001 a administratiei publice locale, care prevede: "în justitie, unitatile administrativ-teritoriale sint reprezentate, dupa caz, de primar sau de presedintele consiliului judetean". "La recurs am depus toate documentele. Conform legii sint reprezentantul comunitatii in justitie. De asemenea, primarul poate desemna o persoana cu studii juridice, dar, in lipsa acesteia, noi am avut asistenta juridica din partea Consiliului Judetean, tot conform legii. Nu este nici o disputa personala a mea cu dl Macovei", ne-a declarat primarul PSD Adrian Alexe. Liberalul Macovei a fost dat afara pe 22 octombrie 2008 din functia de vice pe motiv ca nu ar fi participat la o sedinta a CL, ca nu ar fost prezent la imprastierea ierbicidelor pe izlazul comunal si ca nu ar fi asigurat igienizarea piriului Domosita. Macovei a respins acuzatiile si a sustinut ca demiterea sa a plecat de la faptul ca a reclamat la Directia Apelor Siret Bacau faptul ca firma consilierului judetean PSD Victor Roman ar exploata pietris din piriul Domosita fara autorizatie, doar cu acordul primarului.

Neghina se gindeste la recurs

Pe de alta parte, Costel Neghina, secundul primarului din Pufesti, a pierdut procesul cu CL. Chiar daca actiunea sa a fost respinsa ca neintemeiata de tribunal, democrat-liberalul mai are o sansa. El poate ataca solutia cu recurs, dar mai are la dispozitie citeva zile pentru a se hotari. Decizia sa depinde in mare masura si de modul in care va functiona in continuare intelegerea incheiata la nivel local intre PSD si PDL, inca dupa alegerile locale, anticipind unirea celor doua forte politice dupa scrutinul pentru parlamentare. "Vreau sa revin pe functie, dar daca nu exista sprijin politic nu se poate. Sa vedem daca se va respecta in continuare protocolul PSD-PDL de la nivel national. Apele sint tulburi in CL, am plecat pe un drum si am vrut sa-l duc pina la capat", afirma Costel Neghina, care sustine ca a pierdut procesul intrucit avocatul "tocmit" de PDL nu s-ar fi prezentat la un termen al procesului. Hotarirea de demitere a pedelistului a trecut pe 19 noiembrie 2008. (Nicoleta CRISTEA, Mihaela BESLEAGA)


Cimpineanca are viceprimar PSD


Dupa "lupte seculare", comuna limitrofa Focsaniului are un viceprimar. De circa doua saptamini, social-democratul Vasile Paraschiv, varul primarului PDL Stefan Paraschiv, a devenit mina dreapta a edilului. In cadrul unei sedinte extraordinare convocata de consilierii PSD, Vasile Paraschiv a primit 8 voturi pentru, din partea gruparii PSDAPC, in detrimentul celuilalt ales local propus pentru aceasta functie, respectiv democrat-liberalul Stefan Voicu. Cei doi au fost propusi si in sedinta CL din 29 ianuarie, insa s-a ajuns la balotaj si nici unul nu a fost ales atunci. Sedinta care s-a soldat cu alegerea noului viceprimar a fost supervizata, ca de obicei, si de consilierul judetean PSD Constantin Guguianu. Vasile Paraschiv a mai detinut functia de consilier local si in alte mandate si a si candidat chiar pentru functia de primar, fara succes insa. In ciuda relatiei de rudenie dintre primar si actualul sau vice, unele voci spun ca cei doi nu se au prea mult la suflet. Noul vice nu a putut fi contactat pentru a comenta numirea sa, pina la inchiderea editiei. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.