Politică

Nesemnarea protocolului la Vrancea, pericol pentru coalitie?

Iulia Crețu
2 mar 2009 1305 vizualizări
Emil Boc sustine ca in cinci judete PD-L nu merge de mina cu PSD

Premierul Emil Boc lasa pe mina lui Trasculescu si a lui Oprisan semnarea protocolului de la Vrancea. Potrivit unei declaratii facute de premierul Emil Boc la un post de televiziune, mai sint cinci judete in care cele doua parti nu s-au inteles privind formarea unei majoritati. Printre acestea se numara si Vrancea, acolo unde seful democrat-liberalilor, Alin Trasculescu, nu a ajuns la nici o intelegere cu baronul PSD, Marian Oprisan. "Sint cinci judete unde inca mai exista unele dispute sau discutii cu privire la protocoalele de colaborare la nivel judetean si local. Deocamdata nu s-a reusit la nivelul coalitiei sa se ia o decizie unica si s-a lasat la nivel de discutie pe fiecare filiala in parte sa se incerce reglementarea situatiei", a precizat premierul Emil Boc. Avind in atentie si incercarile nereusite de a ajunge la un numitor comun intre PSD si PD-L la noi in judet, premierul a adaugat ca situatia aceasta nu ar periclita totusi trainicia coalitiei. Primul ministru a afirmat in urma cu citeva zile ca este preferabil ca parteneriatul de la nivel central sa se regaseasca si in formula de conducere de la nivel judetean. Declaratia a fost sustinuta de mai multi lideri democrati, in timp ce seful PSD, Mircea Geoana, a atentionat ca social democratii au "o senzatie de pre-conditionare a aplicarii protocolului", ceea ce nu le convine. In Vrancea, PSD a pus o conditie considerata de democrat-liberali inacceptabila, aceea de a rupe "Alianta pentru Focsani" PD-L "" PNL. Cu toate ca a primit atentionari de la Bucuresti ca trebuie sa puna lucrurile in ordine, presedintele intermar al PD-L nu a ajuns sa bata palma pe institutii cu Oprisan. De altfel, in repetate rinduri deputatul Alin Trasculescu a specificat ca nu se discuta despre ruperea aliantei cu PNL de la nivelul municipiului, in timp ce Oprisan a preferat sa nu raspunda cu nimic concret presei in cazul acesta. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.