Politică

Corpul de Control ataca si institutiile deconcentrate

Mihaela Beșleagă
2 mar 2009 3006 vizualizări
Lipsa de comunicare si managementul defectuos sint primele deficiente constatate de echipa ministeriala u deloc intimplator, echipa de inspectori este condusa de unul dintre membrii Consiliului National al PSD

Activitatea Prefecturii este examinata migalos in aceste zile de o echipa din Corpul de Control al ministrului Administratiei si Internelor. Surse din prefectura ne-au declarat ca inspectorii au luat la mina acte inca de pe vremea cind prefect era Ionut Constantinescu, dar cel mai mult s-a insistat pe perioada guvernarii Aliantei D.A. si a PNL, cind functiile au fost ocupate de Ion Oprea si Dragos Mircea, in incercarea de a verifica circuitul documentelor. Vrancea este al 30-lea judet vizitat de Corpul de Control, aparitia echipei ministeriale in aceasta perioada fiind declarata ca o pura coincidenta cu recenta instalare in functie a noului prefect, Raluca Dan. Cu toate acestea, sursele noastre spun ca Ralcua Dan, fost secretar al judetului, a dorit sa stie exact ce este in prefectura dupa ultimii patru ani de razboi cu fosta putere, cind unele hotariri de Consiliu Judetean ii erau infirmate de juristii pe care acum ii are in subordine. De altfel, Raluca Dan ne-a declarat ca a gasit mai multe probleme grave in prefectura, insa a evitat sa le nominalizeze pe motiv ca vor face obiectul unui raport detaliat pe care il va intocmi peste aproximativ o saptamina si care va cuprinde toate serviciile din institutie. Corpul de Control evalueaza, pe fond, atributiile prefectului conform Legii 340/2004 si modul in care au fost duse la indeplinire o serie de obligatii legale. Diagnoza va fi mai mult decit necesara actualei puteri, in conditiile in care prefectura a fost o institutie interzisa PSD in ultimii patru ani. Verificarea vizeaza si activitatea functionarilor din institutia care reprezinta Guvernul in teritoriu, precum si cea a institutiilor subordonate, respectiv serviciile de eliberare de permise, pasapoarte si de inmatriculari. O prima concluzie la care au ajuns reprezentantii Corpului de Control este faptul ca institutiile comunica greu, pe fondul unui management institutional defectuos. Intrucit controlul pune accent pe evaluarea activitatii intregii administratii judetene, vor fi luate la puricat si o parte din cele 42 de institutii deconcentrate, in ceea ce priveste relatia cu Prefectura. Rolul acestei verificari nu este demiterea directorilor, care revine ministerelor de linie, ci indreptarea activitatii si consilierea, sustin oficialii guvernamentali. Controlul urmeaza sa se finalizeze pe 5 martie. Seful echipei care realizeaza verificarile este expertul guvernamental Marcel Miclau, director general adjunct la Corpul de Control al ministrului de Interne Dan Nica, pe linie de administratie publica. De mentionat faptul ca Miclau este membru al Consiliului National al PSD si a candidat pentru o functie de deputat in Timis la recentele alegeri. Primele concluzii ale controlului vor fi facute publice de Raluca Dan, saptamina aceasta, in cadrul Colegiului Prefectural, sedinta la care vor fi convocati toti sefii de institutii deconcentrate. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.