Politică

Sorin Hornea, teoretic subprefect

Mihaela Beșleagă
25 feb 2009 2015 vizualizări
Democrat-liberalul este cu un picior in Prefectura, asteptind numirea de la Guvern

Vrancea va avea cit de curind, cel mai probabil chiar de astazi, un nou subprefect, in persoana democrat-liberalului Sorin Hornea. Numirea este doar o formalitate, avind in vedere faptul ca Hornea a primit unda verde si s-au indeplinit toate formalitatile pentru ca acesta sa acceada la cea de-a doua functie din ierarhia Institutiei Prefectului. Numirea sa sta in acest moment in pixul premierului Emil Boc, care, chiar in cursul sedintei de Guvern de astazi, l-ar putea numi pe Sorin Hornea subprefect, alaturi de alti pretendenti, din alte judete, la aceasta demnitate. In asteptarea momentului iminent, actualul membru PDL a urmat, anticipat, pasii impusi de lege pentru a fi pregatit sa ocupe fotoliul de inalt functionar public. "Astept si eu numirea oficiala. Eu mi-am depus demisia din functiile pe care le ocupam in partid, momentan am ramas doar simplu membru. De asemenea, mi-am cedat toate drepturile de administrare a firmelor. In 15 zile imi voi depune si demisia din functia de consilier judetean. Practic, numele meu a fost propus, a fost acceptat, s-au depus actele, s-au facut toate demersurile. Teoretic, numirea este o formalitate", ne-a declarat Sorin Hornea, care a candidat la alegerile parlamentare de anul trecut pentru un loc de deputat in Colegiul 6 Adjud. Acesta a intrat saptamina trecuta in Corpul Functionarilor Publici, in urma sustinerii unui examen de legislatie in administratie, alaturi de alti colegi din tara, care asteapta, la rindul lor, decizia premierului. Cel mai probabil, actualul subprefect Ion Oprea isi va pastra functia, in timp ce Manole Merchea va trebui sa elibereze biroul pentru Sorin Hornea, actualul subprefect asteptind, la rindul sau, detasarea pe un post de inspector guvernamental. Conform algoritmului de impartire a functiilor la nivel de judete intre PSD si PDL, in timp ce prefectul a fost numit cu sprijinul PSD, cei doi subprefecti au "spatele" asigurat de PDL. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.