Politică

Mircea Dragos: prima zi in biroul din Palatul Victoria

Mihaela Beșleagă
24 feb 2009 1900 vizualizări
Noul inspector guvernamental si-a luat in primire biroul, dar nu si atributiile u Guvernul va trebui sa-i ofere si o locuinta de serviciu

Ieri a fost prima zi in care fostul prefect de Vrancea, Mircea Dragos, si-a luat in primire noul birou de inspector guvernamental din incinta Guvernului, pozitie din care, de acum, va lucra in interesul cetatenilor Romaniei, nu doar pentru vrinceni, dupa cum spune. Deocamdata insa, fostul prefect, alaturi de alti colegi inspectori, asteapta decizia premierului Emil Boc privind atributiile pe care le va avea in noua functie. "Nu ni s-au stabilit inca atributiile. Primul-ministru are aceasta competenta, atributiile stabilindu-se direct si individual pentru fiecare inspector guvernamental in parte, printr-o decizie. Este posibil sa ne trimita in teritoriu, fiecare sa primim in subordine un judet sau mai multe, unde sa urmarim legalitatea sau cum se rezolva petitiile. Ori putem avea atributii de control, sau putem functiona pe linga un minister", ne-a declarat Mircea Dragos. Acesta nu este strain de atmosfera de la Guvern, pe majoritatea colegilor, fosti prefecti si ei, afirmind ca ii cunoaste de la intilnirile de la Palatul Victoria sau de la cursurile de inalti functionari publici absolvite. Cit priveste legatura Bucuresti-Focsani, Dragos spune ca nu va face naveta si ca se va stabili in capitala, in acest sens depunindu-si o cerere pentru locuinta de serviciu, potrivit legii. Noul inspector guvernamental va cistiga un salariu inferior celui din fotoliul de prefect, respectiv unul corespunzator functiei de subprefect, categoria I, adica 3.780 lei. Mircea Dragos a fost inlocuit pe 24 ianuarie a.c. de Raluca Dan, fostul secretar al judetului, in functia de prefect, invocindu-se principiul mobilitatii inaltilor functionari publici. Mircea l-a dat ca sigur si pe actualul subprefect Manole Merchea ca un viitor coleg inspector guvernamental, acesta depunindu-si din ianuarie o cerere de detasare in acest sens la Guvern, numirea sa fiind doar o problema de timp. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 12 ore, 22 minute, 29 secunde
bravo dragoval cu p...de cal!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.