Politică

Directorul Apelor Romane sustine ca nu este incompatibil

Doina Ganea
24 feb 2009 2840 vizualizări
Voi face fata pentru ca sint baiat mare! , ne-a declarat Vasile Pintilie, care jongleaza intre doua functii, la Focsani si Bucuresti

Directorul Administratiei Nationale "Apele Romane", Vasile Pintilie, a anuntat ca va fi prezent astazi la sedinta ordinara a Consiliului Local Focsani in calitate de ales local, pe motiv ca nu este incompatibil cu functia pe care o detine la Bucuresti. Vasile Pintilie (PSD) a fost numit luna trecuta director la Apele Romane avind si calitatea de ales local. Potrivit Legii 161/2003 privind incompatibilitatile in functiile publice, functia de consilier local sau consilier judetean este incompatibila, printre altele, si cu "functia de ministru, secretar de stat, subsecretar de stat si functiile asimilate acestora". Alesul local poate renunta la functia detinuta inainte de a fi numit sau ales in functia care atrage starea de incompatibilitate sau in cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea in aceasta functie. Consilierul local PSD ne-a declarat ieri ca functia sa nu are rang de secretar sau subsecretar de stat, motiv pentru care nu trebuie sa-si dea demisia din Consiliul Local. "Nu se pune problema unei incompatibilitati. Eu am un contract de management, fiind un director ca oricare altul. Voi fi prezent la toate sedintele de Consiliu Local si ma voi achita de obligatii in fiecare domeniu de activitate, la fel ca si pina acum. Voi face fata pentru ca sint baiat mare", ne-a declarat directorul consilier Vasile Pintilie, intrebat daca are timp sa se imparta intre responsabilitatile cu care a fost investit la Focsani si la Bucuresti. Potrivit OUG nr. 107/ 2002, Administratia Nationala «Apele Romane» este institutie publica de interes national, cu personalitate juridica, avind ca scop cunoasterea, protectia, punerea in valoare si utilizarea durabila a resurselor de apa, monopol natural de interes strategic, precum si administrarea infrastructurii Sistemului National de Gospodarire a Apelor. Conducerea este asigurata de un consiliu compus din 11 membri. Presedintele consiliului este directorul general al Administratiei Nationale «Apele Romane», numit prin ordin al ministrului Mediului. Sursele noastre spun ca Marian Oprisan i-ar fi cerut lui Vasile Pintilie sa nu-si dea demisia din consiliul local intrucit are nevoie de oameni de incredere in perspectiva alegerii de noi veceprimari la Focsani. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 22 ore, 45 minute, 17 secunde
...o sa faca "treaba mare".Fiind foarte ocupat cu doua munci,ca sa nu faca in pantaloni,il sfatuiesc sa-si puna pempersi.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.