Politică

Ultimatumul dat de Basescu institutiilor expira

Ziarul de Vrancea
23 iun 2005 639 vizualizări
"Ultimatumul" de sase luni dat de presedintele Traian Basescu, imediat dupa preluarea mandatului, institutiilor statului cu atributii in domeniul apararii, sigurantei nationale, ordinii publice, precum si in cel al justitiei expira.

"Ultimatumul" de sase luni dat de presedintele Traian Basescu, imediat dupa preluarea mandatului, institutiilor statului cu atributii in domeniul apararii, sigurantei nationale, ordinii publice, precum si in cel al justitiei expira. Imediat dupa ce s-a instalat la Cotroceni, Basescu a facut un adevarat tur de forta al institutiilor statului cu atributii in domeniul apararii, sigurantei nationale, ordinii publice, precum si in cel al justitiei. Toata lumea se astepta ca acest tur sa aiba drept scop debarcarea sefilor acestor institutii - numiti in functii in perioada guvernarii PSD. Traian Basescu a adoptat insa o alta tactica: criticarea dura a activitatii de pina atunci a respectivelor institutii si, mai ales, infierarea practicii de a actiona la comanda politica, anuntind, in acelasi timp, ca va garanta independenta acestora. Ceea ce nu inseamna ca noul sef al statului si-a exprimat disponibilitatea de a sterge cu buretele petele negre din activitatea de pina atunci a unor institutii importante ale statului, cum ar fi Politia sau PNA. Dimpotriva, el s-a aratat dispus de a astepta sase luni si atit pentru a vedea daca oamenii care conduc si lucreaza in aceste institutii pot si vor sa actioneze corect si eficient. Institutiile vizate de Basescu sint SRI, SIE, SPP, STS.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.