Politică

PSD vrea sa bage fondul special in Prefectura Veche

Iulia Crețu
19 feb 2009 963 vizualizări
Parlamentarii coalitiei au pusi deoparte cite 70 de mii de euro pentru promisiuni electorale u parlamentarii din Vrancea ai PSD si PD-L au strins 490 de mii de euro u 280 de mii de euro, partea PSD, ar putea fi trimisi la reabilitarea Prefecturii Vechi

Parlamentarii PDL si PSD au pus bine un fond special, de cite 70 de mii de euro, de la bugetul de stat pentru investitii in colegiile lor cu conditia sa voteze astazi bugetul de stat pentru anul 2009. Crearea acestei rezerve de "bonificatie" pentru asigurarea votului pentru buget a fost ideea premierului Emil Boc, sustinut de ministrul de Finante, Gheorghe Pogea. In total, pentru cei 328 de senatori si deputati ai PSD si PD-L, este vorba de fonduri de 23 de milioane de euro. Pentru Vrancea, cei 4 social democrati si cei 3 democrat-liberali din Parlament si-ar putea realiza o parte din promisiunile electorale cu cite 70 de mii de euro, adica, in total, 490 de mii de euro. Gaselnita e menita sa inchida putin gura circotasilor din coalitia de guvernare, in speta baronii PSD, care au reclamat ca bugetul nu trimite destui bani la judete. Banii, trimisi direct la judet, pot fi utilizati pentru reabilitari de scoli, biserici sau drumuri care sa dea bine la electorat. Fondurile se trimit mascate de aprobarea unor amendamente. Singurii care au recunoscut existenta acestor bani au fost social democratii care au decis sa stringa ban pe ban si sa ii vireze in contul reabilitarii vechii Prefecturi, "ca sa intelegem ceva de banii acestia". Se pare ca aceasta super-oferta a lui Boc a sucit si optiunea parlamentarilor PSD de a sustine pina la urma bugetul. "Vom vota bugetul, ca mai rezolvam din probleme, ne mai batem pentru bani, mai cerem pe la ministri. Am auzit ca Dragnea le-ar fi cerut parlamentarilor sai sa nu voteze, insa Marian Oprisan nu ne-a spus nimic in acest sens. Avem in vedere sustinerea pentru proiectele de drumuri. In atentie e cel peste Coasa, pentru a face inelul Panciu-Vidra si pentru continuarea celui la Ojdula spre Tg. Secuiesc", ne-a spus deputatul Ciprian Nica. Deputatul Alin Trasculescu a parut ca nu stie prea multe despre acest fond special, declarind numai ca ar veni din rezerva bugetara. Senatoarea Sorina Placinta a specificat ca, desi pina in prezent, i-au fost adoptate 8 amendamente, ar mai fi nevoie de bani. "Eu am realizat amendamente a caror valoare este in jur de 170 de mii de euro. Este vorba de 8 amendamente ale mele si ale lui Razvan Mustea, care au trecut de comisia de buget-finante. Este vorba de un dispensar la Gura Calitei, o scoala la Dumitresti, sat Motnau, si biserici la Milcovul, Gugesti si Focsani. As mai avea un amendament pentru alimentare cu apa la Urechesti, dar acesta va intra pe un alt capitol, cred ca la Dezvoltare. Nu sint multumita cu ce am realizat pentru ca mai sint multe alte lucruri", ne-a declarat Sorina Placinta, senator PD-L. Cu toate ca social democratii au declarat ca vor vota bugetul, printre deputatii vrinceni a circulat aceste zile o adresa, semnata de baron, prin care parlamentarii erau sfatuiti sa nu fie tocmai prietenosi cu oferta bugetara a premierului. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.