Politică

Dragos Mircea, un virtual inspector guvernamental

Mihaela Beșleagă
18 feb 2009 1330 vizualizări
Daca fostul prefect a fost inlocuit, subprefectul Manole Merchea si-a depus din ianuarie la Cancelaria premierului si la Secretariatul General al Guvernului o cerere de trecere pe un post de inspector guvernamental u salariul unui astfel de inalt functionar public este de circa 3.800 lei

Fostul prefect Dragos Mircea va fi prezent astazi la Bucuresti, unde se va stabili, cel mai probabil, soarta acestuia in functia de inspector guvernamental. Ieri, acesta nu stia unde va fi detasat, nici ce atributii va avea. "Miine (azi, n. r.) sint chemat la Bucuresti, vom vedea. Sint curios ce atributii voi avea", a declarat Dragos Mircea, aflat intr-o minivacanta fortata de la plecarea sa de la Prefectura, pe 24 ianuarie, chiar de Ziua Unirii. Acesta a fost destituit invocindu-se principiului mobilitatii inaltilor functionari publici si inlocuit cu Raluca Dan, fostul secretar al judetului, mina dreapta a lui Marian Oprisan. "Dl Dragos Mircea este numit inspector guvernamental in cadrul Secretariatului General al Guvernului prin Decizia Primului - ministru nr. 141/22.01.2009, publicata in Monitorul Oficial nr. 42 din 23 ianuarie 2009. Atributiile domnului Dragos Mircea urmeaza a fi stabilite prin Decizie a Primului "" ministru", ne-a transmis Cristian Schink, seful Serviciului Comunicare si Relatia cu Cetatenii, din cadrul Directiei Relatii Publice a Secretariatului General al Guvernului Romaniei. In noua postura de inspector guvernamental Dragos Mircea va cistiga cu citeva sute de lei mai putin decit in fotoliul de prefect. Salariul de baza pentru functia de inspector guvernamental este cel corespunzator functiei de subprefect, categoria I, prevazut in Ordonanta Guvernului nr. 6/2007 privind unele masuri de reglementare a drepturilor salariale si a altor drepturi ale functionarilor publici pina la intrarea in vigoare a legii privind sistemul unitar de salarizare. Conform actului normativ mentionat, salariul de baza al unui subprefect categoria I, care cuprinde si indemnizatia de conducere, a fost la data de 1 octombrie 2007 in cuantum de 3.780 lei. La aceeasi data, salariul unui prefect categoria I era de 4.207 lei, cu tot cu indemnizatia de conducere.


Merchea vrea inspector guvernamental pe ascuns


Subprefectul Manole Merchea, pe de alta parte, si-a exprimat dorinta de a accede la un post de inspector guvernamental, care presupune mai putina bataie de cap, in conditiile efectelor pe care le poate avea actuala criza financiara la nivel de judet. Merchea a dezmintit insa de fiecare data faptul ca si-ar fi depus si o cerere in acest sens la Guvern, spunind ca acesta este doar un zvon. Oficialii Guvernului au confirmat insa pentru Ziarul de Vrancea ca subprefectul si-a aratat interesul inca din luna ianuarie pentru o detasare, cererea sa aflindu-se in acest moment in analiza Ministerului Administratiei si Internelor (MAI). "Cererea domnului Merchea Manole, actual subprefect al judetului Vrancea, de modificare a raporturilor de serviciu prin trecerea pe un post de inspector guvernamental, a fost inregistrata in luna ianuarie a.c. la Cancelaria Primului "" ministru si la Secretariatul General al Guvernului pe 10.02.2009. SGG a inaintat cererea la data de 13.02.2009 Ministerului Administratiei si Internelor, potrivit competentelor legale privind initierea actului normativ necesar pentru modificarea raporturilor de serviciu", ne-a comunicat Cristian Schink, seful Serviciului Comunicare si Relatia cu Cetatenii, din cadrul Secretariatului General al Guvernului. "Nu am primit inca nimic, cind va fi sa plec o sa fac o conferinta de presa", asigura subprefectul Merchea. Acesta este pasibil de inlocuirea din functie, dupa schimbarea prefectului Dragos Mircea, ambii sustinuti de fosta guvernare liberala. (Mihaela BESLEAGA)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.