Politică

Bugetul lui Boc face loc PSD-ului in opozitie

Iulia Crețu
17 feb 2009 1092 vizualizări
Liberalii si social democratii sustin ca nu vor vota bugetul in forma promovata de premierul Boc u Oprisan a dat ordine parlamentarilor PSD sa se bata pentru bani u democrat-liberalii sustin ca bugetul va trece, cu anumite amendamente

In ciuda faptului ca sint la putere, in privinta bugetului propus de premierul Emil Boc, social democratii din Vrancea se pozitioneaza de fapt in opozitie. Alaturi de ei, liberalii afirma ca nu se aloca destui bani pentru domeniile cheie si au bombardat bugetul cu mii de amendamente. La intrunirea de la Sinaia, la care au participat sefii de Consilii Judetene din tara, baronii locali au cerut suplimentarea fondurilor pentru administratiile locale prevestind blocajul financiar. Oprisan a declarat ca va avea discutii cu oamenii sai din Parlament prin care sa le ceara sa voteze impotriva proiectului de buget inaintat de Emil Boc. Cine va vota pentru, va pierde sprijinul politic, dupa cum a anuntat Liviu Dragnea, presedintele Uniunii Consiliilor Judetene din Romania. Totusi, aceasta constringere facuta de baronii Oprisan, Dragnea sau Constantinescu nu este adoptata si de seful PSD, Mircea Geoana, care a declarat ca o decizie cu privire la buget trebuie luata in chip "unitar in coalitie". "Daca ne cere asa, nu votam! Pina la urma este presedintele partidului. Aflu ca bugetul la Ministerul Turismului este mai mult decit consistent, Administratia Prezidentiala primeste cu 45% mai mult, pentru ca este an electoral, iar la medici vrei sa tai cu 46%? Bani sint, nu inteleg de ce nu dau!? Este adevarat ca este si perioada de criza, dar nu poti lasa fara fonduri anumite domenii", ne-a declarat deputatul PSD Ciprian Nica, ales in colegiul Adjud. De cealalta parte, parlamentarul democrat-liberal Razvan Mustea sustine ca bugetul din acest an este unul de criza, situatie pe care o pune pe umerii fostului Guvern Tariceanu. Acesta spune ca intelege menirea PNL de a fi in opozitie, insa cere partenerilor de guvernare "responsabilitate". "Eu o sa votez bugetul. Sigur, se vor mai aduce amendamente, insa in principiu cred ca va trece. Daca nu votam, nu facem decit sa blocam bugetul. Problema este sa aducem si niste solutii. Este un buget de echilibru, de criza, este un buget responsabil facut printr-o viziune de ansamblu. Eu mi-as fi dorit mai multi bani la invatamint, pentru protectia sociala sau la sanatate, insa nu vreau sa se inteleaga ca sint de acord cu bani putini", ne-a spus si Mustea. Reprezentantul PNL, deputatul Nini Sapunaru, spune ca Emil Boc propune bugete mai mici la Agricultura, Sanatate si taie pensile batrinilor in numele crizei. "Mai mult ca sigur nu vom vota bugetul pentru ca avem semnale ca nici unul dintre amendamentele propuse de noi nu va trece. Oare chiar turismul e principala noastra problema sa i se dea un buget mai mare? Ministerul Agriculturii are cel mai mic buget din ultimii 4 ani, e prima data cind scade si bugetul Sanatatii, prima data cind, prin ordonanta, se reduc pensile. Nici punctul de pensie nu l-au mentinut? Noi cind am spus ca nu se pot mari salariile nu s-a inteles", ne-a declarat si deputatul liberal Nini Sapunaru. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.