Politică

Liberalii si pesedistii se intrec in amendamente la buget

Iulia Crețu
13 feb 2009 792 vizualizări
Liberalii dau navala peste bugetul 2009 cu aproape 2.000 de amendamente de suplimentare a fondurilor pentru diferite proiecte.

In Vrancea, singurul reprezentant al galbenilor la Parlament, Nini Sapunaru a depus solicitari pentru bani mai multi la Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului Cultural National. Politicianul cere peste 2,300 milioane lei pentru constructia sau reabilitarea unor cladiri destinate functionarii de camine culturale la noi in judet. In atentia lui Sapunaru intra o cladire in satul Costisa, comuna Homocea, dar si un imobil in centrul acestei localitati. De asemenea, liberalii solicita bani pentru cetatenii din satul Poiana Varsatura, comuna Jaristea, dar si pentru cei din Slobozia Bradului, acolo unde nu exista un Camin Cultural. "Realizarea si depunerea proiectelor pentru accesarea de fonduri europene pentru aceste investitii este primul pas catre obtinerea sumelor necesare derularii acestor proiecte", se arata in proiectul liberalilor. Raspunsul vis-a-vis de aceste solicitari se va lovi de majoritatea coalitiei de guvernare, care, in mod vizibil, va trimite banii putini ai bugetului acestui an catre primariile democrat-liberale si cele social democrate. Aceasta in conditiile in care parlamentarii PSD din Vrancea au depus si ei mai multe amendamente la Legea bugetului de stat pe anul 2009, in valoare de 675 milioane lei. Acestea vizeaza suplimentarea fondurilor alocate in principal infrastructurii, dar si pentru alte domenii precum sanatate, invatamint sau cultura. In plus, cei trei deputati, alaturi de senatorul Miron Mitrea au cerut si suplimentarea cu peste 60 de milioane de lei a bugetului judetului, in favoarea Consiliului Judetean condus de Marian Oprisan. Banii ar urma sa fie folositi pentru cofinantarea unor investitii din transport, reabilitare termica sau alimentari cu apa. (I. CRETU)








În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.