Politică

Nepotul preotului Dumbrava ar putea fi primar la Cluj

Ziarul de Vrancea
11 feb 2009 1773 vizualizări
Urmasul premierului Emil Boc in capitala transilvana este un medic veterinar nascut in Focsani, dar care s-a maritat la Cluj dupa terminarea facultatii u primarul interimar Sorin Apostu este nepotul preotului Nicolae Dumbrava si vine adesea la Focsani pentru a-si vizita mama u focsa-clujanul nu a exclus posibilitatea ca in viitor sa candideze si pentru Primaria orasului de pe Milcov pentru a pune in aplicare schimbarile facute la Cluj u alegerile pentru primaria Clujului au loc pe 14 februarie

Un focsanean ar putea decide destinele municipalitatii din Cluj-Napoca. Sorin Apostu (PDL) este urmasul premierului Emil Boc, fost edil al urbei din Ardeal, pina a fost nominalizat de presedintele Traian Basescu la Palatul Victoria. Sorin Apostu este nascut la Focsani pe 8 februarie 1968, acesta lansindu-si candidatura in week-end, in simbata de dinaintea zilei sale de nastere, la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj.

Democrat liberalul Sorin Apostu, poreclit "moldoveanul", a pornit in lupta electorala cu un slogan (necistigator) folosit de Ion Iliescu la prezidentialele din 1996, "Am pornit impreuna, continuam impreuna". "Emil Boc a hotarit sa plece pentru ca stia ca PDL la Cluj are o echipa. Stia ca aceasta echipa sintem noi. In toti cei cinci ani de cind lucrez la primarie am invatat sa simt Clujul, am invatat sa stiu ceea ce ii trebuie. Iubesc Clujul pentru ca este orasul meu, aici mi-am intemeiat o familie, aici mi s-au nascut copiii, aici m-am realizat profesional", a afirmat focsaneanul Sorin Apostu in fata a peste 1.000 de clujeni, incercind sa convinga ca este mai mult clujean decit vrincean. De profesie medic veterinar, Sorin Apostu este membru PDL din anul 2000 si, intre 2004 si 2008 a fost directorul Directiei Tehnice din Primarie. Din vara anului trecut a ocupat functia de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca. Sorin Apostu este casatorit cu Monica si are doi copii, de 9 si respectiv 11 ani.


Un moldovean peste clujeni


Sorin Apostu a absolvit cursurile Colegiului Unirea din Focsani, iar acasa vine adesea, de orasul natal legindu-l in acest moment mama sa. Candidatul PDL pentru Primaria Cluj-Napoca ne-a declarat ca spre orasul transilvan l-a purtat dragostea si nu exclude ca in viitor sa candideze si pentru a conduce municipalitatea de pe Milcov. "Mi-ar fi placut sa fiu primar in orasul Unirii si cred ca voi fi la un moment dat, de ce nu!?. Se pot face lucruri frumoase la Focsani, ca la Cluj-Napoca, pentru ca focsanenii merita ceva mai bun", ne-a spus Sorin Apostu, continuatorul lui Emil Boc la Cluj-Napoca. Acesta este nepotul preotului Nicolae Dumbrava din Focsani, aflat in atentia publicului prin mai multe incidente controversate in care a fost implicat, unele cu iz social democrat.

La alegerile partiale, Sorin Apostu are acelasi program electoral ca si Emil Boc, care a candidat pentru functia de primar, fiind ales prin acumularea a 77% din voturi. Focsaneanul care ar putea conduce capitala Transilvaniei are o avere formata dintr-un apartament si o casa in Cluj-Napoca, primita mostenire. Dintr-o donatie, Apostu a dobindit si o casa la Focsani, de 100 mp. Familia Apostu detine si o casa de vacanta in comuna Apahida, pe un teren concesionat. Din programul sau, "Cluj-Napoca orasul viselor noastre", se remarca promisiuni pentru stadionul, aeroportul, centurile ocolitoare, sediul pentru filarmonica si izolarea termica a blocurilor.

Jurnalistii din Cluj ne-au spus ca Sorin Apostu are sanse reale sa fie ales primar intrucit mizeaza pe sprijinul premierului Emil Boc, principalul sau contracandidat fiind liberalul Marius Nicoara, fost presedinte al Consiliului Judetean si cel care a facut lobby pentru atragerea investitorilor de la Nokia. "Gindindu-se, pesemne, ca PD-L are formula cistigatoare, primarul interimar Sorin Apostu susÃine in campanie cam aceleasi lucruri cu care iesea in fata fostul primar, Emil Boc", spun jurnalistii din Cluj. Focsaneanul Sorin Apostu este poreclit "moldoveanul" de catre contracandidatii sai. Sorin Apostu ne-a mai spus ca este sprijinit moral doar si de rudele de la Focsani carora vrea sa le dea o veste buna in seara zilei de 14 februarie, cind se vor numara voturile pentru cei noua candidati care vor sa cucereasca primaria. (Iulia CRETU, Doina GANEA)



APD il acuza pe Apostu ca a "incalecat" Primaria cu partidul


De numele candidatului focsanean la conducerea Primariei Cluj-Napoca, Sorin Apostu, este legat si un scandal electoral semnalat de Asociatia Pro Democratia Cluj. APD sustine ca democrat-liberalul s-a folosit de resursele municipalitatii in scopuri electorale, prin incalcarea Legii 334/2006 privind finantarea partidelor politice. "APD Cluj-Napoca sustine ca pe site-ul candidatului apare numarul de telefon al Primariei Cluj-Napoca, iar site-ul respectiv reprezinta contactele oficiale ale Primariei. Fluturasul electoral distribuit in numele respectivului candidat, indeamna prin ultimul sau paragraf potentialii alegatori sa isi expedieze "ideile, sugestiile si problemele la Telefonul Primarului si pe site-ul primariei www.primariaclujnapoca.ro", se arata intr-un material pe agetia NewsIn.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.