Politică

Pe 24 ianuarie a plouat cu bani pentru clientii lui Oprisan!

Mihaela Beșleagă
11 feb 2009 1610 vizualizări
Cea mai mare suma, 50.872 lei, s-a decontat pentru meniul de lux de la dineul oficial pregatit pentru inaltii invitati, in frunte cu presedintele Traian Basescu u artificiile si sonorizarea au fost asigurate de doua dintre firmele care au primit contracte de la Consiliul Judetean si de Revelion u transportul patriotilor a fost facut de firma fostului sofer al lui Marian Oprisan, Eduard Dumbrava, un vechi client al Consiliului Judetean

Manifestarile organizate la Focsani cu ocazia zilei de 24 ianuarie au scos din visteria judetului nu mai putin de 221.513 lei (52.700 euro), respectiv 2,2 miliarde de lei vechi. Cam atit a cheltuit Consiliul Judetean (CJ) pentru evenimentele dedicate implinirii a 150 de ani de la Mica Unire, desfasurari de forte care au adus la Focsani, alaturi de presedintele Traian Basescu, ministri si numerosi oameni politici ai noii puteri PSD "" PD-L care i-au facut pe plac baronului Marian Oprisan.


Un chiolhan de 50.000 de lei


Conform raspunsului transmis redactiei noastre de catre CJ, cea mai mare suma decontata, respectiv 50.872 lei (circa 12.000 euro), a mers pentru dineul oficial de la Casa Armatei si pentru un mic cocktail la restaurantul Zimbru. Invitatii de la dineul oficial de la Casa Armatei, unde a participat si presedintele tarii, Traian Basescu, alaturi de ministri ai cabinetului Boc, s-au delectat cu un meniu de lux, pregatit de restaurantul Casa Elena, din care nu au lipsit preparate sofisticate, precum medalion de rechin cu sos din fructe de mare, champinioane de somon cu icre de manciuria, crema de gorgonzola pe andive, duet vinatoresc cu pastrama si cirnaciori de caprioara, sau ca desert carpaccio de portocale cu sos amareto. Restaurantul apartine familiei unui comisar de la Garda Financiara, apropiat de PSD. O suma similara cu cea decontata pentru meniu, adica 50.575 lei, a ajuns si in buzunarul firmei care a asigurat sonorizarea si proiectarea video in timpul spectacolului. Este vorba de United Media Creative, la care actionar majoritar este Radu Fornea, impresarul si solistul trupei K1, care a putut fi si vazut de 24 ianuarie la Focsani dind indicatii oamenilor sai. Aceeasi firma s-a ocupat de toate detaliile spectacolului de Revelion, suma contractata atunci fiind de 577.507 lei.


Aplaudacii au fost adusi de soferul Dumbrava


Si celelalte manifestari organizate de 24 ianuarie au avut parte de un buget generos care a mers, cel putin in parte, tot la clienti fideli cabinetului nr. 1 de la Consiliul Judetean. Pentru spectacolul de teatru cu "protocol zero" si scenetele puse in scena de Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia" s-au alocat alti 49.000 lei. Focul de artificii din Piata Teatrului, de la finalul zilei, a mai "ars" 40.000 lei. Banii au fost decontati firmei Pirostar SRL, aceeasi care a obtinut si contractul pentru artificiile de Revelion, in valoare de 37.000 lei. Pentru transportul aplaudacilor din judet, mascati sub denumirea de "grupuri folclorice", s-au decontat 23.064 lei firmei Bonus SRL Focsani, circa 5.500 de euro. Societatea apartine fostului sofer al lui Marian Oprisan, Eduard Dumbrava, care a mai derulat asemenea contracte cu institutia la care a fost angajat. De precizat ca Eduard Dumbrava este fostul sot al secretarei lui Marian Oprisan, Lucretia Dumbrava. Pentru a se asigura ca va avea unde sa faca baie de multime, Oprisan le-a ordonat primarilor sa aduca grupuri mari de oameni la Focsani, pe 24 ianuarie pentru care a trimis autocare inca din zorii zilei. Simpozionul despre Unire a mai "mincat" din bugetul judetului inca 5.000 lei, iar pentru produsele de protocol s-au alocat alti 3.000 lei. In aceasta categorie intra si fularele tricolore purtate la git de "inaltii barbati de stat". Noutatea acestui an a fost reprezentata de faptul ca manifestarile oficiale dedicate sarbatoririi zilei de 24 ianuarie nu au mai fost organizate, ca in anii anteriori, de Prefectura, ci de Consiliul Judetean, in contextul in care partidul lui Oprisan s-a aliat cu portocaliii lui Basescu si au afisat o atitudine relaxata, ba chiar si-au si multumit reciproc in fata vrincenilor adunati in Piata Teatrului. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 16 ore, 55 minute, 53 secunde
BANII NOSTRI MEREU SE CHELTUIE CUM VOR EI!M-am saturat sa comentez mojiciile si nesimtirile alesilor fara sa existe si o urmare , oreactiune pe care sa o vad macar prin prisma unei chibzuinte mai mari citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.