Politică

Alesii locali, lasati de izbeliste de parlamentari

Doina Ganea
5 feb 2009 1127 vizualizări
Consilierii locali si judeteni precum si primarii care s-au straduit in campania parlamentara sa asigure un loc caldut in Camera Deputatilor preferatilor lor s-au trezit ca acestia le-au intors spatele si la finele lunii trecute cind a fost vorba sa le majoreze indemnizatiile au dat aviz nefavorabil proiectului de lege.

Propunerea legislativa de modificare si completare a Legii nr. 393 din 28/09/2004 privind Statutul alesilor locali, "in sensul majorarii cuantumului indemnizatiei lunare cuvenite potrivit legii alesilor locali, in scopul evitarii dezinteresului acestora fata de sedintele consiliilor sau comisiilor, cit si pentru implicarea lor motivata in rezolvarea problemelor comunitatilor locale" a fost respinsa de Comisia Juridica din Camera Deputatilor. "Materializarea solutiilor propuse de initiatori nu este justificata si conduce, implicit la crearea unei disproportionalitati intre indemnizatia consilierului local/judetean si cea a primarului/presedintelui judetean, in raport cu durata de timp efectiva in care acestia isi desfasoara activitatea. Propunerea legislativa ar trebui sa fie sustinuta si de posibilitatea asigurarii resurselor financiare necesare aplicarii sale", si-au justificat parlamentarii refuzul dat in unanimitate. (D. GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 9 ore, 4 minute, 49 secunde
Cand am spus ca fetitele de pe centura pot fi asemanate cu politica si cu politicienii m-am inselat. Alesii locali, s-ar parea ca au mers pe acelasi sablon si nu prea a fost bun. Sa ma explic: Cand citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.