Politică

Oprisan ajunge iar pe mina PNA

Mihai Boicu
22 iun 2005 1101 vizualizări
Solutia neinceperii urmarii penale in acuzatiile de coruptie de la SC Drumuri si Poduri SA va fi verificata. Daca se constata ca acuzatiile sint reale, dosarul se va intoarce la PNA.



NUP-ul prin care Marian Oprisan a scapat de acuzatiile de coruptie legate de SC Drumuri si Poduri SA va fi verificat de procurorii inspectori ai PNA in urma dezvaluirilor din "Ziarul de Vrancea" si presa centrala. Daca se vor constata fapte de coruptie, dosarul va ajunge inapoi la PNA. Printr-o solutie indoielnica, procurorul PNA Ioana Tene a dispus neinceperea urmaririi penale impotriva lui Marian Oprisan si a celorlalti acuzati din dosarul "Drumuri si Poduri". Procurorul a constatat ca plimbarea presedintelui Consiliului Judetean in Italia cu intreaga familie si cu apropiatii intr-un Audi S6 de 65.000 de euro, cumparat pe banii drumarilor, nu a fost fapta de coruptie. Nici scoaterea a 145 de miliarde de lei din conturile blocate ale Drumuri si Poduri, pentru plata unor obligatii nu a sarit in ochii procurorului PNA.


PNA il ia din nou la cercetat pe Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, in dosarul legat de neregulile de la Drumuri si Poduri. Decizia vine ca urmare a dezvaluirilor facute de "Ziarul de Vrancea" si de presa centrala in ceea ce priveste solutia indoielnica data de procurorul PNA Ioana Tene. Aceasta l-a "scapat" practic de acuzatiile de coruptie pe Oprisan si a trimis dosarul inapoi la Pachetul de pe linga Tribunalul Vrancea. "Conducerea PNA a dispus o verificarea a solutiei data de PNA. Daca se constata ca, intr-adevar, au fost fapte de coruptie, se va trimite din nou dosarul la PNA. Daca se constata ca solutia a fost corecta, temeinica si legala, dosarul va ramine acolo unde a fost trimis, la Parchetul de pe linga Tribunalul Vrancea. Procurorul general (Ioan Amariei- n.r.) a cerut procurorilor inspectori sa verifice daca, din punctul de vedere al competentei noastre, solutia este corecta", ne-a declarat Gabriela Neagu, purtatorul de cuvint al PNA. Aceasta inseamna ca emotiile lui Marian Oprisan nu s-au risipit inca, desi acesta parea sa fi scapat de griji. In dosar mai sint cercetati vicepresedintele CJ Mircea Diaconu, directorul Drumuri si Poduri SA, Viorel Oglan, directorul economic, Vasile Burloiu, fostul director al Directiei Generale a Finantelor Publice Vrancea, Constantin Grigorica, si directorul Administratiei Finantelor Publice Focsani, Teodor Pavel.


Plimbari in familie in Italia

Marian Oprisan a fost scapat de acuzatiile de coruptie printr-o ordonanta a PNA, in care procurorul Ioana Tene a aratat ca nu a avut nici un folos personal. Aceasta cu toate ca presedintele CJ s-a plimbat de doua ori in Italia cu autoturismul Audi S6, in valoare de 65.000 de euro, cumparat de SC Drumuri si Poduri SA, impreuna cu mama sa Lucia Gherarde, Corina Trifan, directorul "Monitorului de Vrancea", dar si mama acesteia, Caliopia Cercel. Masina a fost cumparata in 2001 pentru a inspecta lucrarile din judet ale drumarilor. Piesele de schimb si benzina au costat jumatate de miliard, bani care s-au platit pe baza unor referate si nu pe baza foilor de parcurs. Din acest motiv nu s-a stiut unde s-a deplasat masina cu Marian Oprisan, sau fara, fapt care nu a stirnit suspiciunea PNA. Pentru deplasari a fost scos vinovat soferul Eduard Dumbrava, care nu poate fi acuzat de coruptie pentru ca nu este demnitar. Procurorul Ioana Tene nu a vazut o fapta de coruptie nici in ceea ce priveste scoaterea a 190 de miliarde de lei din conturile SC Drumuri si Poduri SA, desi acestea erau blocate pentru datorii de 60 de miliarde de lei la buget. Doar 45 de miliarde de lei au fost platiti pentru plata salariilor, iar restul s-au dus pe plata unor obligatii, cum ar fi plata publicitatii din oficiosul PSD, a carui directoare s-a plimbat in Italia. Directorii societatii au spus ca banii s-au scos la interventia lui Marian Oprisan, care a intervenit in acest sens si pe linga sefii Finantelor locale.


NUP-ul lui Oprisan, la "Arena media"

Aseara a avut loc o dezbatere pe tema NUP-ului primit de Marian Oprisan la emisiunea "Arena media" de pe postul de televiziune Realitatea TV, la care a fost invitat directorul general al "Ziarului de Vrancea", Corneliu Condurache. Directorul economic al SC Drumuri si Poduri SA, Vasile Burloiu, a declarat telefonic ca scoaterea banilor din conturile blocate ale societatii s-a facut prin negociere cu sefii Finantelor. In opinia sa, manevra financiara nu a incalcat legea. Marian Oprisan a refuzat sa spuna pentru ce a luat in Italia persoane care nu aveau nici o legatura cu activitatea Consiliului Judetean. Iritat, acesta a incercat sa dea raspunsuri pe linga intrebarile moderatorului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.