Politică

Vicele de Cimpineanca, din nou in coada de peste

Mihaela Beșleagă
30 ian 2009 1149 vizualizări
Cheia si lacatul comunei nu a fost ales nici ieri, dupa o sedinta de consiliu local care a durat sase ore u cei doi candidati propusi, unul de la PSD si unul de la PDL, au primit un numar egal de voturi si, astfel, neintrunind majoritatea, nici unul nu a putut fi ales

La finele unei sedinte maraton a Consiliului Local Cimpineanca, care a durat mai bine de sase ore, comuna a ramas, la fel ca la inceputul intilnirii, fara viceprimar. Dupa dezbateri aprinse in jurul ultimului punct pe ordinea de zi a sedintei ordinare, privind desemnarea unui secund la cirma localitatii, doua nume au fost propuse. Este vorba despre social-democratul Vasile Paraschiv, varul primarului Stefan Paraschiv, si democrat-liberalul Stefan Voicu, care a mai detinut, timp de doua luni, in vara, functia de viceprimar. Exclus initial din partid, pe motiv ca ar fi pactizat cu "dusmanul" PSD pentru a obtine voturile care l-au adus in functie, Voicu a primit ulterior iertarea partidului, care a revenit asupra deciziei si i-a redat sprijinul. Intr-o prima runda de vot secret, Paraschiv a obtinut 6 voturi, iar Voicu 5, plus inca unul, care a fost anulat, pe motiv ca pe bilet a fost scris si "da" si "nu". La a doua runda de vot s-a ajuns la balotaj, 6 voturi la 6, astfel incit nu s-a putut alege nici unul din cei doi candidati. Conform celor doua tabere configurate in CL, se pare ca voturile au fost impartite astfel: pentru Vasile Paraschiv (PSD) au votat cei 5 consilieri PSD si unul PC, iar pe Stefan Voicu (PDL) l-au sustinut cei 3 consilieri PDL, 2 PNL si unul PAS. CL Cimpineanca are in componenta 13 consilieri, insa, pentru ca unul dintre alesi, liberalul Nicusor Stoica, fost viceprimar in mandatul trecut, a trecut in aparatul administrativ al primariei, locul sau a ramas vacant si nici un supleant nu a fost validat in locul sau. Primarul Stefan Paraschiv crede ca lucrurile sint deliberate de unii consilieri, care doresc sa blocheze in continuare alegerea unui viceprimar. "Din nou s-a aminat, nu se stie pina cind. Sint 13 consilieri, dar pentru ca unul a trecut in functia de functionar public, locul sau a ramas vacant, iar inlocuitorul, liberal, nu a fost aprobat de consilieri, pentru a nu se putea forma majoritatea si pentru ca gruparea PSD sa isi impuna vicele", este de parere edilul din Cimpineanca. De altfel, ieri, in timpul sedintei, mai multi cetateni s-au aratat revoltati de blocajul existent la nivelul comunei si au sugerat ca, prin aceste intirzieri in alegerea vicelui, primarul ar fi sabotat de unii consilieri. "De ce pina acum nu este ales viceprimarul, care este cheia si lacatul comunei? V-am ales sa va bateti joc de noi? Il sapati pe domnul primar, ca sa-l dati afara!", a spus, cu voce raspicata, cetateanul Moldoveanu, aprobat de cei citeva zeci de locuitori care au umplut la refuz sala in care s-a tinut sedinta. In urma cu trei saptamini, alesii locali au cazut totusi de acord pentru desemnarea unui viceprimar, in persoana social-democratului Gabriel Fodolica, care a renuntat ulterior la functie, invocind probleme personale. Pina la o noua propunere, comuna limitrofa Focsaniului, ca si municipiul, de altfel, ramine fara viceprimar. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.