Politică

Basescu reinventeaza televiziunea libera

Ziarul de Vrancea
21 iun 2005 688 vizualizări
Presedintia a decis sa nu-si desemneze reprezentanti in CA ale SRR si SRTV. Basescu spune ca este timpul ca legislatia referitoare la organizarea si functionarea SRR si SRTV sa fie modificata.

In timp ce toate partidele politice se grabesc sa-si aseze oamenii in fotoliile consiliilor de administratie ale televiziunii si radioului publice, Basescu zice "pas". Presedintia nu-si va desemna reprezentanti in Consiliile de Administratie ale SRR si SRTV, apreciind ca aceste institutii sint puternic influentate de factorul politic, a declarat, ieri, purtatorul de cuvint Adriana Saftoiu. Presedintia considera ca este timpul ca legislatia referitoare la organizarea si functionarea SRR si SRTV sa fie modificata. Intr-un comunicat de presa, presedintele Basescu a anuntat ca a transmis decizia presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului aratind ca "nu intelege sa uzeze de prerogativele oferite de lege", in sensul de a face propuneri pentru CA a SRR si SRTV. Seful statului a aratat in adresa transmisa presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului ca "refuzul se datoreaza faptului ca cele doua institutii au fost si sint puternic influentate de factorul politic, iar pentru ca acest lucru sa nu se mai intimple in viitor este necesara o schimbare a cadrului legal in care ele functioneaza". Potrivit comunicatului, presedintele Basescu considera ca este timpul ca SRR si SRTV sa fie cu adevarat in serviciul beneficiarului lor - publicul - ceea ce impune modificarea de urgenta a organizarii si functionarii celor doua institutii, inclusiv in ceea ce priveste modul de desemnare a membrilor Consiliilor de Administratie, atributiile si durata mandatelor lor. "Cita vreme algoritmul politic va avea un rol in numirea membrilor consiliilor de administratie ale celor doua institutii publice, nu vom reusi scoaterea lor de sub influenta factorului politic", se mai arata in adresa transmisa de seful statului. Traian Basescu asteapta adoptarea legii care sa faca posibil ca aceste institutii - sustinute financiar de contribuabili si de bugetul de stat - sa functioneze exclusiv in serviciul publicului, se mai arata in comunicat.

Reprezentantii Comisiilor de cultura din cele doua Camere au respins criticile Presedintiei privind politizarea CA ale SRR si SRTV, dar sint de acord cu modificarea legii, sustinind ca un proiect in acest sens a fost depus la Parlament.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.