Politică

Inspectorii guvernamentali, cimitirul elefantilor

Doina Ganea
29 ian 2009 1499 vizualizări
Noua functie pe care a fost trecut fostul prefect Dragos Mircea este o mare cacialma

Liberalii cred ca multe dintre masurile luate de actuala coalitie de guvernare privind reducerea numarului de personal din ministere, ori cele privind cresterea numarului de inspectori guvernamentali ascund de fapt interese meschine de partid si anume acelea de a scapa de oamenii sustinuti de liberali din toate functiile si structurile de conducere. Acest aspect a fost explicat vineri la Focsani de unul dintre vicepresedintii PNL, Ludovic Orban. Fostul ministru crede ca darul oferit fostilor prefecti si subprefecti de a trece pe o functie de inspector guvernamental este de fapt un dar otravit, care ascunde de fapt o schimbare din functie fara repercusiuni in justitie. Este cazul fostului prefect Dragos Mircea, inlocuit simbata cu fostul secretar judetean Raluca Dan, la propunerea PSD, si care a fost trecut pe o functie mai mult simbolica de inspector guvernamental. "Simultan cu masura de reducere cu 20% la aparatele centrale este si aceea de a majora numarul de inspectori guvernamentali, dar si numarul de ministere si in curind numarul de agentii, deoarece sint partide serioase, cu clientele numeroase si flaminde. Masura de crestere a numarului de inspectori guvernamentali este de fapt o masura care permite schimbarea tuturor prefectilor si subprefectilor numiti in ultimii patru ani, fie ca sint sau nu sprijiniti de PNL. Oricine a exercitat o functie din categoria inaltilor functionari publici va fi schimbat. Ca sa nu aiba probleme de natura juridica, invocind principiul mobilitatii, au marit numarul de inspectori guvernamentali astfel incit sa creeze un mare cimitir al elefantilor. Masura pe care o vor lua, dupa ce vor trece in corpul inspectorilor guvernamentali pe toti prefectii si subprefectii, va fi aceea de a reduce numarul acestora, astfel incit sa-i scoata din sistem pe cei care au colaborat la guvernarea noastra", a precizat vicepresedintele PNL, Ludovic Orban. Fostul ministru crede ca si masura de reducere a numarului de personal din ministere are de fapt acelasi scop, adica de a da afara oamenii angajati in timpul guvernarii PNL. In Vrancea a mai ramas de schimbat subprefectul Manole Merchea, despre care se spune ca a inceput sa-si faca bagajele. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.