Politică

Iulian Matache, al treilea secretar de stat de Vrancea

Mihaela Beșleagă
29 ian 2009 3343 vizualizări
Fostul director al Directiei Tehnice din cadrul Consiliului Judetean, propulsat de Marian Oprisan la Ministerul Dezvoltarii Regionale si a Locuintei, se va ocupa de Cooperarea Transfrontaliera PHARE u in locul sau a avansat temporar Romeo Iordache, unul dintre subordonati

De ieri, Vrancea are un nou secretar de stat, in persoana social-democratului Iulian Matache, care va ocupa aceasta functie in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si a Locuintei (MDRL). Decizia de numire a acestuia, semnata de premierul Emil Boc, a fost publicata in Monitorul Oficial 49, la actul nr. 157 din 27 ianuarie. Iulian Matache, fost director executiv al Directiei Tehnice din cadrul Consiliului Judetean, se va ocupa de Cooperarea Transfrontaliera PHARE, din cadrul Directiei de Dezvoltare Regionala, portofoliu care cuprinde gestionarea fondurilor Phare CBC, prin care sint finantate, in principal, programe de dezvoltare transfrontaliera, in care Romania este partener cu tarile invecinate. "Imi propun sa imi fac treaba cit mai bine si sa mentin stacheta ridicata, cum am facut si la CJ. Vreau sa cred ca pina acum mi-am facut intotdeauna datoria si ca am expertiza necesara pentru a ocupa aceasta functie, intrucit m-am ocupat, in calitatea de director in cadrul Consiliului Judetean, de fondurile europene de preaderare si post aderare, plus de investitiile la drumurile judetene", ne-a declarat Iulian Matache, noul secretar de stat de la Dezoltare. Matache, propulsat in aceasta functie ministeriala de presedintele CJ, Marian Oprisan, a avut ieri o prima intrevedere cu ministrul democrat-liberal Vasile Blaga, dupa ce a fost numit in functie, impreuna cu intreaga noua echipa a ministerului. "Cred ca vom colabora foarte bine", a mai adaugat Matache, despre care nu se stia ca este membru PSD. Conferinta de presa in care ministrul Blaga urma sa isi prezinte in mod oficial echipa ministeriala a fost aminata. Iulian Matache este astfel al treilea secretar de stat de Vrancea, dupa ce colegul sau de partid, Catalin Vrabie, a fost numit la Ministerul Administratiei si Internelor, iar democrat-liberala Maria Pircalabescu ocupa aceiasi functie in cadrul Ministerului pentru IMM-uri si Mediul de Afaceri. Postul de director executiv din cadrul Directiei Tehnice a CJ, vacant dupa numirea lui Iulian Matache, va fi ocupat temporar, cu delegatie, de Romeo Iordache, seful Serviciului Investitii, Implementare Programe Comunitare, Drumuri si Poduri, din cadrul Directiei Tehnice. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.