Politică

Bacinschi estimeaza un buget mai mic in 2009

Doina Ganea
28 ian 2009 901 vizualizări
Cei mai multi bani ai focsanenilor se duc in continuare pe subventiile la energia termica

Edilul Focsaniului le-a prezentat ieri alesilor locali valorile estimative ale bugetului pe prognozat pe anul 2009. Potrivit acestor declaratii, anul acesta valoarea totala a bugetului va ajunge la 71 de milioane de lei, din care venituri proprii din taxe si impozite locale 21 de milioane, iar din cote defalcate din TVA 42 de milioane lei. "Cheltuielile obligatorii cu protectia sociala, cofinantare proiecte, educatie, serviciul datoriei publice, toate acestea reprezinta 95% din valoarea veniturilor la bugetul local. Asa se face ca ne ramine doar 5% pentru celelate cheltuieli in conditiile in care cele cu serviciile de dezvoltare locala ajung la 9 milioane de lei, asistentii persoanelor cu handicap consuma 14 milioane de lei, Adminsitratia Pietelor 1,7 milioane lei, asistenta sociala 773.000 de lei, Primaria Focsani 7,8 milioane de lei, Cultura 8,3 milioane", a detaliat primarul Decebal Bacinschi. Subventia la caldura catre populatie suportata din bugetul local al Focsaniului, (daca s-ar fi pastrat la acelasi pret de 148 de lei pentru populatie) necesita un efort bugetar de 23,4 de milioane de lei, cu 2 milioane de lei mai mult decit incaseaza municipalitatea de la populatie din impozitele si taxele locale. Anul trecut aceasta subventie a fost de 12 milioane de lei. Totodata, primarul Decebal Bacinschi a subliniat faptul ca estimarea sa a tinut cont de apropiata criza financiara si a fost luata o marja de ""10% la estimarile venitului pe acest an. Anul trecut veniturile la bugetul local au ajuns la 82 de milioane de lei, din care cele din cote defalcate din TVA au ajuns la 62 de milioane de lei. Conform acelorasi estimari, anul acesta, cheltuielile de la bugetul local cu persoanele cu handicap se ridica la un milion de lei, iar cele pentru pensionari 1,9 milioane de lei. Pentru alte categorii prevazute de lege, cum ar fi veteranii, cheltuielile se vor ridica la 100.000 de lei, pentru donatorii de singe 18.000 de lei, ajutoare sociale 600.000 de lei, crese si cantine 873.000 de lei, cheltuieli de intretinere persoane in virsta 173.000 de lei, plata utilitatilor pentru unitatile de invatamint 9,3 milioane de lei, serviciul datoriei publice 11 milioane de lei, contributie proiecte 19 milioane de lei, Caminul de batrini 100.000 de lei, contributie la refacerea Pietei Unirii 4 milioane de lei, canalizare prin programul ISPA, 7 milioane de lei, retehnologizare centrala termica 8 milioane de lei si reabilitarea termica a blocurilor 450.000 de lei. Primarul isi pune speranta si in banii pe care i-ar putea primi de la Guvern. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.