Politică

PSD, prietenos pina la secretar de stat cu Duta si Matache

Iulia Crețu
27 ian 2009 2630 vizualizări
Social democratii Gica Duta si Iulian Matache asteapta pixul premierului Emil Boc pentru parafarea numirilor ca secretari de stat la Dezvoltare si Agricultura

Dupa succesul repurtat la Ziua Unirii, Marian Oprisan a fost ieri cu nota de plata la Bucuresti, dat fiind ca guvernul a suplimentat numarul de functii de secretar de stat pentru prietenii baronilor. Consilierul judetean Gica Duta se pregateste in bloc start pentru un post de subsecretar de stat la Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Acesta a participat ieri la sedinta Biroului Politic al PSD si a stat alaturi de alti doi oameni ai partidului promovati in functii inalte in ministere, Catalin Vrabie, ramas pe postul de secretar de stat la Ministerul de Interne, dar si Iulian Matache, sustinut pentru Ministerul Dezvoltarii Publice condus de democrat-liberalul Vasile Blaga. Gica Duta ar fi cel de-al treilea nume pe care Marian Oprisan l-ar impune pe un astfel de post la Bucuresti. Social democratul a candidat la alegerile parlamentare din toamna pentru un fotoliu de senator in Colegiul 1, acolo unde a obtinut de altfel cele mai multe voturi. La redistribuire insa, postul de senator i-a revenit democrat-liberalei Sorina Placinta. Gica Duta a fost seful Directiei Silvice Focsani in timpul guvernarii PSD si, inca de la inceput, a fost unul dintre favoritii sefului sau, Marian Oprisan, pentru un post la "Ministerul Padurilor". In acest moment, atit Gica Duta, cit si Iulian Matache asteapta numirile oficiale la cele doua ministere si sint rezervati in a face declaratii publice. "Oficial inca nu am fost numit. Nu a aparut decizia, dar asteptam din ora in ora sa fie semnata de primul ministru. Cel mai probabil miine (n.r. azi) numirea mea va fi oficiala. Eu am fost nominalizat pentru un post de subsecretar de stat la Departamentul Padurilor din cadrul Ministerului Agriculturii. Deocamdata nu pot spune mai multe, astept sa devina act oficial. Am fost in echipa astazi (n. r. ieri) cu Iulian Matache si Catalin Vrabie", ne-a spus aseara Gica Duta. Intimplator sau nu, oamenii impusi de Marian Oprisan la centru au legaturi utile in cadrul justitiei vrincene, eventual acestea putind fi folosite la un moment dat. Daca sotia lui Gica Duta este judecator in cadrul Tribunalului Vrancea, sotia lui Iulian Matache este presedintele Judecatoriei Focsani. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 23 ore, 26 minute, 34 secunde
Stiti ce apreciez la baiatul asta? Si-a rasplatit intotdeauna oamenii care au muncit pentru el.
, acum 739392 zile, 23 ore, 26 minute, 34 secunde
ff justa observatia ta, draga Raul !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.