Politică

Unirea din 2008 l-a despartit pe Oprisan de Mitrea

Iulia Crețu
26 ian 2009 673 vizualizări
fratele Miron Mitrea a preferat sa plece in concediu decit sa fie partas la bucuria puterii revenite in mina lui Marian Oprisan

Marele absent al manifestarilor Micii Uniri, acaparate in acest an de baronul Marian Oprisan, a fost cu siguranta senatorul PSD Miron Mitrea. Dupa ce pe la Bucuresti, in urma scandalului legat de demiterea ministrului Gabriel Oprea, Marian Oprisan a cam "dezertat" din tabara "fratelui" Miron si a trecut la deschiderea usilor si aranjarea microfonului pentru Mircea Geoana si Liviu Dragnea, la Focsani nimeni nu i-a simtit lipsa senatorului. Nimeni de la PSD, acolo unde i-au tinut spatele sefului de CJ un prefect nou si obedient, un secretar de stat ramas ca prin minune pe functie dupa schimbarea ministrilor la Interne, un primar fisticit si deputati de partid purtatori de fular tricolor, nu s-a plins de lipsa "greului" din Senat. Printre cei care au preferat sa stea in ceafa lui Oprisan la celebrarea a 150 de ani de Unire, mimind ca totul merge ca pe roze in PSD, s-a numarat si primarul sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie. Despre conflictele Marian vs. Marian, presa a tot scris ca s-au incheiat cu scheme de K1 si usi trintite in nas. La Focsani s-a afisat dragoste de convenienta. Jurnalistii au dat nas in nas cu Marian Vanghelie intimplator in imbulzeala Horei Unirii. Acesta si deputatul Valeriu Zgonea se pierdusera de vedetele partidului prinse in joc alaturi de presedintele Basescu. Intrebat de jurnalisti cum se mai intelege cu Oprisan, Vanghelie a facut-o pe diplomatul, afirmind ca relatiile sint cordiale. Acesta insa i-a cam stricat planurile privind descentralizarea visata atit de baronul de Vrancea. Vanghelie a declarat ca, la cum se misca treburile prin Romania, proiectul de transferare a puterii de la centru catre regiuni, s-ar putea realiza undeva peste"¦ 10 ani. Despre colegul Miron Mitrea? "Nu stiu de ce nu a venit. Intrebati-l pe secretarul lui, e pe aici, nu-l puteti trece cu vederea, ca are 1,90", ne-a spus ironic Marian Vanghelie referindu-se desigur la baronul de Vrancea. La aceeasi intrebare insa, deputatul Valeriu Zgonea, mai informat, a spus ca Miron Mitrea a preferat sa isi ia un concediu. Senatorul se pare ca a preferat relaxarea in locul unei sarbatori acaparate de colegul si prietenul Marian Oprisan. Sau poate relatiile dintre cei doi nu mai sint atit de "fratesti" ca inainte"¦ (Iulia CRETU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.