Politică

Ciorici nu se teme pentru fotoliul de director

Doina Ganea
22 ian 2009 1308 vizualizări
liberalul a revenit in fruntea Finantelor Publice

Fostul vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, liberalul Eugen Ciorici, a revenit saptamina aceasta in functia de director executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Vrancea, interimarul Constantin Grigorica trecind in pozitia secunda. Din luna mai a anului 2007, Ciorici a ocupat functia de vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu rang de secretar de stat, printr-o decizie a fostului premier Calin Popescu Tariceanu. Eugen Ciorici spune ca anul trecut, desi n-a fost in fruntea institutiei, Directia de Finante Vrancea s-a situat pe locul I intr-un top informal, la capitolul incasari la bugetul de stat. "Realizarile pe anul 2008 sint imbucuratoare, Vrancea ocupind locul I in topul judetelor, avind un record al incasarilor. Ca pondere, anul trecut, Vrancea a contribuit la ANAF cu 0,54% din valoarea totala a incasarilor si cu 0,14% din PIB", ne-a declarat Eugen Ciorici. Liberalul a mai declarat ca a invatat ceva din experienta avuta la Ministerul Finantelor, acum fiind convins ca functia detinuta la Bucuresti este mai dificila decit cea de director executiv al unei structuri din teritoriu, performanta fiind o prioritate in activitatea profesionala. Legat de acest lucru, Eugen Ciorici a mai declarat ieri ca nu-l sperie o eventuala demitere a sa din functia de director, daca ar fi ca numirile sa se faca "pe criteriile anuntate de primul-ministru, adica pe cele de competente profesionale". Legat de criza financiara care a inceput sa adie si prin Vrancea, seful Finantelor Publice spera ca agentii economici sa reuseasca sa-si achite la timp darile catre bugetul de stat. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.